Rébecca Dautremer - Ik val op jou

"Op roze wolkjes! Een speelse ontdekkingstocht naar verliefdheid." 
Ikvalopjou.jpg

Rébecca Dautremer - Ik val op jou

Rébecca Dautremer - Ik val op jou

Vanaf 4 jaar

Knikkende knieën, een bonzend hart, een vreemd koortsgevoel, geen eetlust... Iedereen heeft er wel eens last van. Nee, het gaat niet om een of ander ordinair griepje. Maar om die zalig pijnlijke symptomen van verliefdheid. En verliefd zijn, daar gaat het in 'Ik val op jou' zeker over! Want hoe leg je aan kinderen uit hoe het voelt als je stapelverliefd bent, als je op iemand valt?

Plagen is om liefde vragen!
Op een dag komt de kleine Salomé thuis met de vervelende boodschap dat Ernest het op haar gemunt heeft. Hij plaagt haar voortdurend, trekt aan haar haren, pikt haar muts in, mikt haar bril weg. Salomé is al helemaal ondersteboven als ze mama's verklaring hoort. Ernest moet vast op Salomé vallen...

Samen met haar vrienden begint Salomé aan een verrassende zoektocht naar wat 'op iemand vallen' nu eigenlijk betekent. Iedereen hoorde al wel eens iets vertellen. Maar de moeilijke woorden en zinnen die volwassenen gebruiken als ze het over liefde hebben, zijn voor kinderen niet altijd even duidelijk, zo blijkt. Vaak nemen de kinderen alles net iets te letterlijk op. Of slaat hun fantasie op hol en komen de wildste associaties naar boven...

Kleine Noa heeft weleens gehoord van mensen die in vuur en vlam staan.
'Vallen op iemand is als een hevig vuur!'
'Verteert het je?'
'Als een inslaande bliksem!'
'Een onweer!'
'Regent het dan?'

 

Zeker is dat het beestig vervelend is, af en toe pijnlijk en heel wat boe's en bah's oproept.

Justine denkt dat op iemand vallen een kwelling is...
Je bent er ondersteboven van..
Je gaat vreselijk blozen.

 

Maar het is even sprookjesachtig en fascinerend. Want het gebeurt vooral in verhalen en is vast iets voor prinsen en prinsessen!

Heel wat nieuwsgierige vragen en warrige antwoorden later, komt Salomé tot de vaststelling dat niemand er een idee van heeft hoe het voelt als iemand op je valt. Want als Ernest weer aan het plagen slaat, dan zwijgt iedereen als vermoord...

Poëzie in woorden
In dit prachtige prentenboek kan je op zoek naar de mooiste zinnen, fijne humor en lieve knipoogjes naar wat grote mensen al langer weten. Het begint als een sprookje 'er was eens een jongetje...', maar drijft algauw verder op de levendige fantasie van de kleine hoofdpersonages. Die zitten vol kleine wijsheden en drommen vol nieuwsgierigheid om de grote vragen in het boek heen. Zo herkenbaar in hun onschuldige vragen en gekke antwoorden.

... en in beeld
Of je kan uren zitten staren naar de lieve zachtroze illustraties vol verrassende details. Dit is echt een boek om verliefd op te worden! Vooral de paginagrote, romantische illustraties vertederen. Door hun wisselende perspectieven en composities. De hartjes dwarrelen over de pagina's naar beneden en de fijne, breekbare draadjes die de vele marionetten en hartjes vasthouden lijken wel onontwarbaar. Leuke motieven die je samen met je kind kan ontdekken terwijl je de vlotte, ietwat poëtische tekst voorleest.

Over de auteur
De Franse illustratrice Rébecca Dautremer schreef haar eerste boek voor haar dochtertje. Een kleine schoolanecdote zorgde voor een frisse, grappige zoektocht naar verliefdheid. De kleine kinderlijke illustraties die je door het hele boek vindt, zijn ook echt van de hand van haar dochter, die zo haar verhaal vertelt.

Rébecca Dautremer - Ik val op jou
Originele titel: L'amoureux
Tekst en illustraties: Rébecca Dautremer
Vertaling: Marita Vermeulen
Davidsfonds/Infodok, 2004

(I.D.)

« Terug

bol

Bestel
Rébecca Dautremer - Ik val op jou
via de internet boekhandel bol