Gitte Spee - Ik ben al groot

"Een boek en een groeimeter samen." 
ikalgroot.gif

Gitte Spee - Ik ben al groot

Ik ben al groot is een boek en een groeimeter samen. Als je het kartonboekje uit hebt, kan je het boek als groeimeter uithangen op je slaapkamer. Want het korte verhaal gaat ook over groot zijn.
Sjon komt op de thee en Sjaan heeft alles netjes klaargezet. Maar ze mist nog een ding. Koekjes! Maar het blik met koekjes staat hoog op de kast. En Sjaan is te klein. Als Sjon komt, zegt hij, laat mij maar. Ik ben al groot!. Maar zelfs op zijn tenen lukt het Sjon niet. Sjaan neemt een krukje: zij is niet groot, maar slim...

Het verhaal telt maar vier illustraties en schetst een heel herkenbare, grappige scène. De twee hoofdpersonages zijn twee hondjes en hun gevoelens worden heel knap weergegeven. Sjaan kijkt heel sip, Sjon dan weer heel trots en opschepperig, Sjaan heel triomfantelijk en geamuseerd en Sjon wat nors... En dat maakt hen heel aangename, ietwat 'menselijke' karakters. Gitte Spee komt oorspronkelijk uit Indonesië en volgde de Academie in Amsterdam. Veel van haar boeken werden vertaald en voor 'Meneer Big gaat naar de bliksem' kreeg ze een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. kiest voor roze tinten, een beperkt decor en twee leuke hoofdpersonages. Voor de groeimeter kiest ze fellere, blauwe tinten en Sjaan en Sjon op een kruk, een ladder, met een parachute in een vliegtuig en zelfs in een ruimte schip, onderweg naar de maan.

Een leuk geschenk voor kleine kleuters die hele wat groter willen zijn...

Ik ben al groot
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Gitte Spee
Pimento, 2005

I.D.

« Terug