Lida Dijkstra - Schattig

"Het pluizige konijn wil een nieuw imago." 
schattig.gif

Lida Dijkstra - Schattig

Schattig, dat denkt iedereen meteen als ze het pluizige konijn Tijn zien. Maar Tijn is het beu om 'schattig' te zijn, hij wil een compleet nieuw imago. Hij gaat voor stoer: een coole zonnebril, een lawaaierige motor, een oorbel en een tattoo. Tot hij Truuske ontmoet. Die heeft het niet zo met dat 'macho' gedrag... Maar Tijn is dolverliefd. Algauw weet Tijn wat te doen: al die stoere spullen moeten weg. En dan pas heeft Truuske oog voor hem. Er wacht hen een mooie toekomst, in een gezellig hol, met vele, kleine, stoute konijnenkleintjes.

Een enorm vertederend verhaal van Lida Dijkstra (haar derde prentenboek alweer) over liefde en over durven jezelf te zijn. Je hoeft je niet anders voor te doen om iemands hart te veroveren. Dan val je meteen door de mand. Tijn leert dit met vallen en opstaan, hij groeit en ontdekt zichzelf én de liefde in een knap happy end.
Marije Tolman, illustreerde eerder het prentenboek 'Het krijtje'. Ze heeft veel oog voor detail, kiest voor zachte, gevarieerde, pastelkleurige decors, zorgt voor knipogen naar onze eigen wereld (nijntje-grafitti op een boom, beschuiten met muisjes) en creëert zo een heel herkenbare en lieve konijnenwereld. Een lief boek over liefde!

Schattig
Vanaf 4 jaar
Tekst: Lida Dijkstra
Illustraties: Marije Tolman
Lemniscaat, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Lida Dijkstra - Schattig
via de internet boekhandel bol