Milja Praagman - Lieve lieve

"Over jezelf trouw blijven." 
lievelieve.gif

Milja Praagman - Lieve lieve

Lieve lieve is net zo'n lief boek (als je de titel mag geloven). Het lieveheersbeestje Lieve is heel gelukkig, want ze brengt heel wat tijd door met haar beste vriend Bor, een groene tor. Samen voorzien ze alle meubeltjes in haar huis (een oude rode dobbelsteen) van stippen, want Lieve is dol op stippen. Als Lieve op een dag zegt: 'Alles heeft stippen, behalve jij. Jij bent anders.' heeft dat heel wat gevolgen. Bor begint te twijfelen aan zichzelf. Hij denkt dat Lieve niet van hem houdt omdat hij geen stippen heeft. Hij schildert meteen stippen op zijn groene schild. En Lieve wil zijn zoals Bor, zij schildert zichzelf helemaal groen. En wat blijkt: anders zijn is niet erg. Lieve houdt van Bor zoals hij is en omgekeerd. De regen spoelt alle verf en alle misverstanden weg.

Over misverstanden in de liefde. En over - hoe kan het ook anders - jezelf trouw blijven. Iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten en precies daarom houden we van hen.
De boodschap is net zo eenvoudig als het verhaal. Twee leuke dierenpersonages en een vrolijke omgeving vol kleurige bollen in een makkelijk verhaal voor kleuters. Een beetje humor, vriendschap en liefde, én de fijne, levendige, kindvriendelijke illustraties vertederen en verrassen.

Lieve lieve
Vanaf 3 jaar
Tekst en illustraties: Milja Praagman
Lannoo, 2006

I.D.

« Terug