Gitte Spee - Dat lust ik wel, dat lust ik niet

"Samen lachen, smullen en smikkelen in een leuk voorleesboekje." 
lustikniet.gif

Gitte Spee - Dat lust ik wel, dat lust ik niet

In Dat lust ik wel, dat lust ik niet van Gitte Spee hebben de hondjes Sjon en Sjaan en hun vrienden het over wat ze wel of helemaal niet lusten. Schaap en meneer Big komen op bezoek. Het wordt een verrassend eetfestijn, met iedereen rond de goed gevulde tafel. Een voor een kiezen ze wat op hun bord komt (en wat net niet). Op het einde wil iedereen dessert. Is er iets wat iedereen lust? Als de chocoladetaart op tafel komt, is het muisstil...

De tekst leest lekker vlot, is op rijm en geeft zo een leuke vaart aan het verhaal. De illustraties van Gitte Spee zijn warm, kleurig en gezellig, net als haar personages. Samen lachen, smullen en smikkelen in een leuk voorleesboekje.

Vos en Haas zijn de beste vrienden van beginnende lezers. De bekende boeken die meegroeien in het leesniveau van eerste lezertjes, de cd-roms, het kookboek, het abc-boek zijn niet meer weg te denken. En nu zijn Vos en Haas er ook voor nog jongere kinderen. In grote kartonnen prentenboeken die zich uitstekend lenen tot gezellige voorleesmomenten van formaat.

Dat lust ik wel, dat lust ik niet
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Gitte Spee
Pimento, 2006

I.D.

« Terug