Sylvia Vanden Heende - Vos en Haas op zoek naar koek

"De passie van Vos voor zoetigheden." 
vosenhaaskoek.gif

Sylvia Vanden Heende - Vos en Haas op zoek naar koek

Vos en Haas op zoek naar koek gaat over de passie van Vos voor zoetigheden. Vos is in de keuken, hij heeft zin in koek. Maar er is geen koek, wel meel, rijst en krenten. Maar dat wil Vos niet. Hij gaat op zoek... in de tuin, bij uil en in het bos. Ondertussen zorgt Haas voor een verrassing samen met Uil. Samen bakken ze allerlei lekkers, speciaal voor Vos.

De illustraties van Thé Tjong-Khing gespreid over beide pagina's zijn net zoekplaten en blinken uit door sfeerschepping en detail. Vos en Haas leven echt, hun bewegingen en gelaatsuitdrukkingen zijn heel natuurlijk en levendig. En alles komt nog beter tot zijn recht op deze supergrote bladzijden, makkelijk om te draaien en aan te wijzen door kinderhandjes.
De bijhorende tekst van Sylvia Vanden Heede is beperkt tot een aantal regels per pagina, eenvoudig, en tegelijk heel ritmisch en uitstekend om voor te lezen. Het verhaal heeft een mooie spanningsopbouw, een plezierig einde en houdt net lang genoeg de aandacht van jonge kinderen vast. Humoristische, zoete en spannende voorleestip.

Vos en Haas op zoek naar koek
Vanaf 2 jaar
Tekst: Sylvia Vanden Heede
Illustraties: Thé Tjong-Khing
Lannoo, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Sylvia Vanden Heende - Vos en Haas op zoek naar koek
via de internet boekhandel bol