Rindert Kromhout - De pappa van Kleine Ezel

"Over een pappa die niet altijd thuis is." 
pappakleineezel.gif

Rindert Kromhout - De pappa van Kleine Ezel

Als Kleine Ezel en mamma Ezel naar het park gaan, zijn Gansje en Bokkie er ook. Zij spelen met hun pappa's. Maar de pappa van Kleine Ezel is er niet en dat zit Kleine Ezel dwars. Jij hebt geen pappa, zeggen Gansje en Bokkie. Toch, zegt Kleine Ezel. Maar hij weet niet waar die is. Mamma Ezel geeft hem een dikke knuffel. Tuurlijk heb je wel een pappa, hij is op reis en werkt in verre landen. Mamma heeft een plan: samen gaan ze op reis, ze gaan bij pappa Ezel op bezoek. Ze pakken hun koffer en nemen de bus die naar verre landen gaat. De reis duurt lang en kleine Ezel verveelt zich. Hij mag een liedje zingen, maar wil niet. Hij zegt enkel: IK GA NAAR PAPPA. Meteen rennen alle dieren naar voren en geven hem massa's tips. Is je haar gekamd? Zijn je hoefjes gepoetst? Zit je muts recht, zijn je knoopjes dicht? Netjes met twee woorden spreken... Ze zijn er allemaal van overtuigd dat pappa Ezel trots zal zijn. En dan komen ze op de plek waar pappa werkt. Een grote tent waarop circus staat. Kleine Ezel holt naar binnen en wordt er verrast door zijn pappa-clown.

Kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen hebben vaak vragen over hun ouders. Waarom is papa er niet elke dag? Is hij dood? Is hij weg? En waarom? En hoe ver weg?
In dit boek is duidelijk dat pappa heel veel van Kleine Ezel houdt, ook al is hij niet elke dag bij hem. Ondanks de vele liefde en affectie van mamma Ezel mist Kleine Ezel iets. En dat uit zich in heel gewone dingen. Prachtig is het kinderlijke enthousiasme en de naïviteit waarmee Kleine Ezel gekarakteriseerd wordt. Dat maakt van hem een echte kleuter vol vragen en bruisend van leven. En vooral heel herkenbaar.

De illustraties van vaak bekroond illustratrice Annemarie van Haeringen zitten vol kleur, beweging en verbeeldingskracht. Ze brengen de wereld van Kleine Ezel prachtig tot leven. Net zoals in de vorige boeken: 'Een grote ezel' (Kiekeboekprijs 2001), 'Kleine ezel en jarige Jakkie' en ' Kleine Ezel en de oppas' (Pluim van de maand februari 2004). Sfeervol en hartverwarmend.

De pappa van Kleine Ezel
Vanaf 4 jaar
Tekst: Rindert Kromhout
Illustraties: Annemarie van Haeringen
Leopold, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Rindert Kromhout - De pappa van Kleine Ezel
via de internet boekhandel bol