Niki Smit - 100% Anna

"Chicklit op tienermeisjesmaat." 
100anna.gif

Niki Smit - 100% Anna

100% Anna is chicklit op tienermeisjesmaat. Het is het 4de boek van Niki Smit in deze 100%-reeks. Over liefde, feestjes, vriendinnen en shoppen, zoals de auteur het zelf zegt. Ze is hoofdredacteur van shopgirl.nl en werd al verschillende keren genomineerd en bekroond voor haar meidenboeken.
Anna (Anna-Claire van Aspen) heeft alles wat haar hart begeert: een grote villa, massa's designer kleren, tassen en schoenen, een shopaholic als moeder en een zus die dolgraag beroemd wil worden. Of niet? Eigenlijk kan Anna nergens zijn wie ze echt is. Thuis is ze een poppetje, een soort mini Paris Hilton, en daar kan ze niet zeggen dat ze eigenlijk dol is op voetbal (en stiekem in een club is), of dat ze verliefd is op Jamie (die 'maar' een gewone jongen is). Op de voetbalclub verzwijgt ze wijselijk haar steenrijke afkomst... Enkel haar vriendin Minke kan ze vertrouwen en dat is niet makkelijk. Als op een dag in het glossy magazine Beau Monde een interview met haar en haar zus verschijnt, blijft haar geheim niet lang verborgen. En hierdoor lijkt Anna haar voetbal-vriendinnen en Jamie kwijt te raken...
Een vlot, eigentijds meisjesboek waar de glamour er vanaf spat. Door de vorm: het zit vol lijstjes, flirttips, krantenartikels, invulquiz (welke bh past bij jou?). En door de thematiek: over jezelf leren zijn en hoe belangrijk dat is in vriendschap en liefde. Voor blitse meisjes die dol zijn op merken en shoppen. Leuk is dat je bij deze editie een echte shopaholic-tas krijgt, fel roze en oranje.

100% Anna
Vanaf 11 jaar
Tekst: Niki Smit
Illustraties: Janneke Droge
De Fontein, 2007

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Niki Smit - 100% Anna
via de internet boekhandel bol