Lauren Child - Wie wil mij?

"Een bruin ratje wil graag een huisdier zijn en gaat op zoek naar een baasje." 
wiewilmij.gif

Lauren Child - Wie wil mij?

 

Als je 'Wie wil mij?' voor de eerste keer in handen krijgt nodigt het uit om er eerst eens rustig doorheen te bladeren. Wat een mooie illustraties! Elke bladzijde is een collage gemaakt van onder andere tekeningen, foto's en gekleurd papier en is een kunstwerk op zich. Na het boek goed te hebben bekeken volgt het lezen van het lieve en grappige verhaal over een bruin ratje dat in een vuilnisbak woont en maar één wens heeft:

'Soms, als ik lekker in mijn kraakzak lig,
kijk ik omhoog naar al die verlichte ramen
en dan zou ik ZO GRAAG bij iemand willen wonen.
Was ik maar een HUISDIER.'

De vriendjes van het bruine ratje wonen allemaal in een lekker warm huis en hebben een baasje. Een rijke mevrouw, een drukke zakenman, een circusbaas of mevrouw Jansen. Daar moeten de vriendjes wel in bad, de eigen maaltijd klaarmaken, aan de trapeze hangen of een truitje aan, maar ze wonen in ieder geval niet alleen. 
Op een dag besluit het bruine ratje juffrouw Ans van de dierenwinkel om hulp te vragen. Een briefje in de etalage met daarop 'Bruine Rat zoekt vriendelijke eigenaar' helpt misschien, volgens haar. 
Meneer De Groot komt voorbij, leest het briefje, maar ziet niet zo goed. Hij neemt het bruine ratje, want hij is al heel lang op zoek naar een bruinekat...

Lauren Child kan goed schrijven én maakt mooie illustraties. Daarvoor is ze al verschillende keren genomineerd en won ze een aantal prijzen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lauren Child - Wie wil mij?uit het Engels vertaald door Rindert Kromhout,
Van Goor, 2002
(P.M.)

 

« Terug