David Melling - De jacht op de nachtkus

"Een slaapwel-verhaal." 
jachtnachtkus.gif

David Melling - De jacht op de nachtkus

De jacht op de nachtkusis een slaapwel-verhaal van David Melling. Een tof klein prentenboek met stofwikkel en een ridderlijke uitstraling. Een must voor kleine prinsjes.

De haastige koning blaast zijn welterusten kus te snel naar zijn zoon en het ondenkbare gebeurt. De koninklijke kus mist doel en vliegt het raam uit. De dapperste ridder wordt eropuit gestuurd om die terug te vangen. In het Wilde Woud, tussen de brullende beren, levensgevaarlijke uilen en hongerige wolven, fladdert de kus rond en wenst iedereen welterusten. Nou ja, bijna iedereen, want de enorme groene draak niest enkel heel luid. Hij holt de dappere ridder achterna omdat hij hem welterusten wil kussen. Samen met de kus komen ze bij het kasteel aan, en de koning verwent iedereen met een lekker lang bedtijdverhaal...

David Melling houdt wel van verhalen vol fantasie, sprookjeselementen en toverbeesten. Dat merkten we al in 'Het verhaal van IJsvinger'. Zijn boeken zitten vol humor, zowel in tekst, illustraties als in keuze van verhaal. Zijn personages komen zo uit een slapstick of een Britse humorreeks gewandeld. Hun gezichten en houdingen heel natuurlijk en vol emotie (vaak wat onhandig en daarom zo grappig). Ook de dieren ontsnappen hier niet aan. Veel vaart, beweging, stripachtig en bijzonder filmisch. Net of je de boekversie van een tekenfilm aan het lezen bent. Toverachtig bedtijdverhaal dat kroon dubbel en dik verdient.

De jacht op de nachtkus
Vanaf 3 jaar
Tekst en illustraties: David Melling
Originele titel: The kiss that missed
Vertaling: Tim Gladdines
Zirkoon, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
David Melling - De jacht op de nachtkus
via de internet boekhandel bol

De jacht op de nachtkus
De jacht op de nachtkus
David Melling