Geronimo Stilton - Het geheimzinne geschrift van Nostradamuis

"Een wild avontuur van een niet-wilde uitgeversmuis." 
geschrfitnostradamuis.gif

Geronimo Stilton - Het geheimzinne geschrift van Nostradamuis

 Geronimo Stilton - Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis

Vanaf 8 jaar.

De voorkant van het boek laat hem zien. Op de achterflap wordt hij met tekst aan de lezer voorgesteld: Stilton, Geronimo Stilton. Hij werd geboren op Muizeneiland, volgde verschillende studies en is sinds twintig jaar uitgever. Hoewel uitgeven zijn beroep is, is zijn grootste hobby schrijven en hij beschrijft alle avonturen die hij beleeft. Inmiddels heeft hij vier boeken gepubliceerd en zijn twee boeken in aantocht. Dat moet fans van Geronimo Stilton als muziek in de oren klinken.

Eén van zijn avonturen heet Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis. Pinky Punk, Geronimo's trendy assistente met een flitsend taalgebruik vol afkortingen (die voor de lezer gelukkig wel een keer voluit worden geschreven) en een roze mega agenda bekleed met kattenbont, organiseert een uitstapje naar de boekenbeurs van Ratfurt. Ze moeten hals over kop vertrekken en als ze in een busje zitten stapt een volgend personage het verhaal in. Krul van Ratten, de oom van Pinky en de bestuurder van de bus, stelt zich voor als voorstander van Cultuur met de grote C en als bezitter van een bijzonder manuscript. Pinky en Krul bezorgen Geronimo, voordat ze bij de boekenbeurs arriveren, een aantal keren de schrik van zijn leven: een vreselijke autorit, een rel op het vliegveld, een verblijf in een heel chic maar peperduur hotel en een angstaanjagend bezoek aan een pretparkattractie. Ook als lezer ben je blij dat Geronimo uiteindelijk gewoon bij de boekenbeurs aankomt. Natuurlijk gaat ook daar het een en ander mis. Als Geronimo toevallig het mysterieuze manuscript in handen krijgt en het leest bedenkt hij dat hij het koste wat het kost wil uitgeven. Het lukt hem goede afspraken te maken met Krul, maar tijdens een (valse, weet de lezer later) brandmelding wordt het manuscript gestolen. Dat blijkt het werk te zijn van Ratja Ratmuis, de grootste concurrent van Geronimo. Vanaf dat moment beleeft Ratja de ene na de andere ramp waarvan de grootste misschien wel de brand in haar kantoor is. Later ontdekt de lezer dat alles al was voorspeld door Nostradamuis, maar de taal in zijn geschrift is zo geheimzinnig dat het een echt raadsel is.
Na alle ellende heeft Geronimo het verdiend om weer gewoon rustig achter zijn bureau te kruipen. En dat doet hij ook. Bovendien besluit hij zijn avonturen op te schrijven en uit te geven als Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis.

In het met vele kleurenillustraties en verschillende lettertypes gevulde boek wordt een hele knaagdierenwereld in het leven geroepen. Beeld en woord maken de lezer deelgenoot van de redactie van de krant De Wakkere Muis (waar veel muizen een kaasnaam hebben). Plattegronden van Muizeneiland en Rokford (waar zou dat toch naar vernoemd zijn?), de hoofdstad van het eiland laten zien waar de avonturen van Geronimo zich afspelen.
Het geheimzinnige geschrift van Nostradamuis is een vlot leesbaar avonturenboek waar menig lezer plezier aan zal beleven. En zoals gezegd, voor fans zijn er nog meer delen over de uitgever verkrijgbaar.


Geronimo Stilton - Het geheimzinnige geschrift van NostradamuisZirkoon, 2002

P.M.

 

« Terug

bol

Bestel
Geronimo Stilton - Het geheimzinne geschrift van Nostradamuis
via de internet boekhandel bol