Serena Romanelli - Bodo en het oerwoudconcert

"Een muzikaal boekje." 
oerwoudconcert.jpg

Serena Romanelli - Bodo en het oerwoudconcert

 In Bodo en het oerwoudconcert is de kleine, nieuwsgierige oerang oetan Bodo iets verloren. Zijn viool... Op een dag vindt Bodo een vreemd voorwerp dat nog vreemdere geluiden maakt. Het fantastische speelgoed werkt zijn familie eerst hard op de zenuwen: want het maakt een ontzettend vreselijk lawaai. Maar Bodo houdt vol en wordt een getalenteerd muzikant. Bodo en zijn viool worden onafscheidelijk. Tot de dag waarop Bodo's viool de rivier invalt en een krokodil ze met veel plezier oppeuzelt. Bodo is ontroostbaar... Tot zijn vader een oplossing heeft. Oom Darwin verzamelt de gekste mensenvoorwerpen. Misschien heeft hij ergens nog een viool? Papa komt terug met een heleboel instrumenten, maar geen viool... Bodo's vrienden slaan algauw aan het spelen, maar Bodo wil enkel een viool. Hij trekt opnieuw met zijn vader op zoek in de overvolle kelder van oom Darwin. En vindt na lange tijd een mooie kleine viool. Thuis volgt een pracht van een oerwoudconcert...

Het knappe aan dit boek zijn de leuke, gedetailleerde illustraties van Hans de Beer. Die kennen we trouwens van het populaire De kleine ijsbeer. In plaats van de tropen kiest de Beer voor het oerwoud als decor. Met exotische, schattige hoofdpersonages. Zijn tekeningen zijn bijna zoekplaten, zoveel detail tekent hij! Realistisch, vol kleur, paginagroot: ze brengen je meteen in de juiste sfeer.

Het gekke, naïeve aapje Bodo is een heel plezant en aansprekend personage, waarmee een kind makkelijk meeleeft. De humor die in de beelden heel sterk zit, vind je minder in de tekst. Die is eerder functioneel, vertelt het verhaal. Maar dat maken de illustraties meer dan goed: af en toe avontuurlijk, grappig, vol verrassingen en zelfs poëtisch op het einde. Een mooi prentenboek vol gezellig 'lawaai'.

Bodo en het oerwoudconcert
Vanaf 6 jaar
Oorspronkelijke titel: Kleiner Dodo, was spielst du?
Tekst: Serena Romanelli
Illustraties: Hans de Beer
Vertaling: Christine Kliphuis
De vier windstreken, 1995

(I.D.)
 

 

« Terug

bol

Bestel
Serena Romanelli - Bodo en het oerwoudconcert
via de internet boekhandel bol