Julie Donaldson - Het kind van Gruffalo

"Puzzelboek over een monster en zijn dochter" 
kindvangruffalo.gif

Julie Donaldson - Het kind van Gruffalo

Het kind van Gruffalo-puzzelboek is een nieuwe versie van een eerder uitgegeven prentenboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler, over een monster en zijn dochter. Een vervolg op het geestige prentenboek 'De Gruffalo'.
De Gruffalo waarschuwt zijn dochter voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos. En die Muis houdt ervan om Gruffalo's op te eten. De Muis is vreselijk sterk, heeft veel haar, een zwiepende staart, vurige ogen en een snor zo hard als ijzerdraad. Als het kind van de Gruffalo op een avond buiten gaat spelen, komt hij allerlei dieren tegen. Een slang, een uil, een vos. Die lijken allemaal een beetje op de Gevaarlijk Muis, maar missen toch allemaal iets. Een kleine muis, daar krijgt het kind honger van en die lijkt niet op de Grote Gevaarlijke Muis. Of toch? Een slimme muis met een enorme schaduw jaagt het kind van de Gruffalo schrik aan. Enkel de warme armen van papa bieden hem een veilige plek.

Illustraties vol actie, wat stripachtig en toegankelijk, maar vooral heel leuk. De grappige tekst op rijm leest bijzonder vlot voor. De overdrijvingen in het verhaal zorgen ook voor de humor. Het Gruffalo-kind is schattig in zijn durf en nog meer door z'n kleine hartje. De Muis blinkt dan weer uit in bedotten en door zijn slimme smoes. De tekst staat links, met enkele stripachtige kleinere illustraties, rechts zijn de puzzels. Een grotere versie, in 12 puzzelstukken, van een van de prenten links. Deze paginagrote puzzels van de illustraties zijn een leuk extra-tje voor dit originele kartonboek, dat meteen als speel- en leesboek kan dienen.

Het kind van Gruffalo. Puzzelboek
Vanaf 4 jaar
Originele titel: The Gruffalo's child jigsaw book
Tekst: Julia Donaldson
Illustraties: Axel Scheffler
Vertaling: Fran de Jong
Lemniscaat, 2006
I.D.

« Terug

bol

Bestel
Julie Donaldson - Het kind van Gruffalo
via de internet boekhandel bol