Susanna Vettiger - Pasghetti

"Over een kleine krab met een spraakgebrek." 
pasghetti.gif

Susanna Vettiger - Pasghetti

In Pasghetti speelt de kleine krab Oscar de hoofdrol. Hij heeft een spraakgebrek en kan de 'r' niet goed uitspreken en zelfs zijn lievelingsgerecht 'spaghetti' is een moeilijk woord. En als hij in de war is, stottert hij ook nog. Op school wordt hij al snel uitgelachen en dat maakt hem verdrietig. Hij besluit weg te lopen en zoekt een plek waar hij alleen kan zijn. Een donker hol is de ideale plek om eens goed uit te huilen. Tot de meerval Linda hem vindt en hem troost met spaghetti. Oscar heeft de moed om haar in vertrouwen te nemen. Ze heeft de oplossing en laat Oscar kennis maken met Dokter Inktvis die spraakles geeft op een oud piratenschip. Hij leert hem gekke bekken trekken, klimt samen met hem in de mast van het schip en leert hem al spelend zijn angsten en zijn spraakgebrek stilaan te overwinnen. Na een aantal weken van bezoekjes aan dokter Inktvis durft Oscar het weer aan om naar school te gaan. En dat wordt gevierd met... spaghetti!

Pasghetti is een leuk boek dat kinderen op een speelse wijze laat zien wat een logopedist doet. Je hoeft je helemaal niet te schamen omdat je niet praten kan zoals het hoort. Er zijn manieren genoeg om dat te leren. Je moet enkel wat vertrouwen hebben in de mensen uit je omgeving en belangrijker nog, in jezelf. Daarom is dit prentenboek eigenlijk beter geschikt voor net iets oudere kinderen, die met dit probleem te kampen hebben. Het kan hen een boost geven en wat extra stimulans om lessen te volgen.

Het decor van het boek is een waterlandschap vol kleurige vissen, exotische planten en een avontuurlijk piratenschip. Speels en fantasievol, net zoals de oplossingen die Dokter Inktvis verzint. Een heel toegankelijk verhaal voor kinderen die misschien nog meer zullen genieten van de vele spelletjes en verrassende setting dan van de onderliggende boodschap.

Pasghetti
Originele titel: Stomatenpaghetti
Vanaf 4 jaar
Tekst: Susanne Vettiger
Illustraties: Marie-Anne Räber
Vertaling: Tjalling Bos
De vier windstreken, 2005

 

« Terug

bol

Bestel
Susanna Vettiger - Pasghetti
via de internet boekhandel bol