Beatrice Fontanel - Beestenbaby's

"Een groot kijkboek over de allerkleinsten." 
beestenbaby.gif

Beatrice Fontanel - Beestenbaby's

Beestenbaby's is een groot kijkboek, boordevol prachtige kleurenfoto's. Realistisch en schattig. Want de dierenkleintjes in dit boek zijn stuk voor stuk lief, dat is zeker.

Info over heel wat verschillende dierenbaby's krijg je aan de hand van knappe foto's en in beknopte, duidelijke teksten. Er zijn 8 hoofdstukken waarin dierenkleintjes worden gegroepeerd per leefwereld: veld, bos, water, prairie, jungle, groot meer, savanne en ijs.
Je komt er te weten hoe de ijsvogel zijn kleintjes eten geeft, hoe een babykrokodil uit het ei kruipt, of een egeltje al dan niet met stekeltjes geboren wordt... Kleine wolfjes lijken net puppy's, een kleine oehoe kan niet vliegen van bij zijn geboorte, al na drie dagen trekken everzwijntjes zelf op zoek naar voedsel en de kleine oerang-oetang heeft net als een mensenbaby pijn als hij zijn eerste tandjes krijgt.
Info over de geboorte, de eerste stappen en happen, hoe dierenouders hun kleintjes beschermen, verwarmen, voeden... Fascinerend, een ander woord is er niet. Het aandeel tekst is dit boek is vrij beperkt, maar dat stoort niet. De paginagrote natuurfoto's spreken voor zich... Knuffelende ijsberen, een leeuwin met een welpje in haar muil, een innige omhelzing tussen mama en baby baviaan, een zacht zetje voor de kleine nijlpaard. Vooral de liefde, warmte die van de pagina's afstraalt maakt dit boek een echt familieboek. Om samen en alleen te lezen.

Opgroeien in de natuur is een groot wonder. En in dit kijkboek is het een lust voor het oog. Voor klein en groot.

Beestenbaby's. Het grote kijkboek
Originele titel: Bébés animaux
Vanaf 8 jaar
Tekst: Beatrice Fontanel
Vertaling: Karel Verleyen
Davidsfonds/Infodok / Biblion, 2004

I.D.

« Terug