Gilles Eduar - Het poezenhuis

"Een interactief boek voor kleuters." 
poezenhuis.gif

Gilles Eduar - Het poezenhuis

Het poezenhuis is een interactief boek voor kleuters. Het zit vol flappen, draaiwieltjes en uitklapluikjes. En het doet alle kamers uit het huis van een gezellige poezenfamilie aan. Het boek barst van de felle, vrolijke kleuren in eenvoudige lijnen en is heel eigen aan de ietwat exotische stijl van de Braziliaan van Franse afkomst, Gilles Eduar.

Geen poezen zonder muizen: in het huis wonen niet enkel katten, er zitten op alle mogelijke plaatsen muizen verstopt, en die zorgen voor heel wat animo. In de keuken wordt de koelkast geplunderd, in de piano wordt een feestje gebouwd, in het bad en de slaapkamer duikelen overal muizen op en ja, zelfs als de katten van huis zijn, dansen de muizen...

Je kan trouwens tussen al die muizen (en hun gekke fratsen) op elke pagina op zoek naar die ene Supermuis. En dan maak je meteen een knallend zoekspel van het lezen. Veel tekst is er niet, hoogstens wat aanzetten om het zoeken wat te vergemakkelijken. Een leuke oefening om de verschillende kamers (en bijbehorende objecten en meubelstukken) te oefenen met je kleuter. Een gezellig, warm, verrassend boek dat veel kinderen ongetwijfeld zal bekoren.

Het poezenhuis
Vanaf 3 jaar
Tekst en illustraties: Gilles Eduar
Vertaling: Jacques Dohmen
Querido, 2006

I.D.

« Terug