Lemniscaat 2004 - Het grote prentenboekendoeboek

"Gedaan met vervelende vakanties!" 
prentenboekendoeboek.gif

Lemniscaat 2004 - Het grote prentenboekendoeboek

Vanaf 4 jaar

Zeurende kinderen op regenachtige middagen? Of tijdens lange autoritten? 
Niet als het aan Het grote prentenboekendoeboek ligt!

Actief met je kleuter aan de slag
Deze grote pocket is het ideale vakantieboek. 100 pagina's vol spelletjes en tips om met je kleuter aan de slag te gaan. Het is geen leesboek, je vindt er geen enkel verhaal in terug. En een echt informatief boek kan je het ook niet noemen. Het is precies wat de titel zegt; een doe-boek rond prentenboeken.

Bekende personages op papier
En dat is net het leuke aan dit boek. Alle bekende figuren uit de Lemniscaat-prentenboeken vind je erin terug. Monkie, Hazeltje, Grijsje, Kiki, Rintje, Woeste Willem, Babar en vele anderen gidsen je tussen de vele spelopdrachten door. De o zo herkenbare figuren geven je kleuter allerlei toffe opdrachten en zijn meteen ook een opstapje om de echte prentenboeken opnieuw vast te nemen of voor het eerst te leren kennen. Achterin staat een overzicht van alle prentenboeken die in dit grote boek aan bod komen, met een korte inhoud erbij.

Evenveel personages voor evenveel verschillende tekenstijlen van evenveel verschillende illustratoren.En het moet gezegd, de illustraties zijn knap. Stuk voor stuk anders, elk met hun eigen stempel. Maar allemaal heel kleurig, kindvriendelijk en uitnodigend. Soms grappig, soms lief, soms sober en soms vol kleine details.

Puzzeltijd!
Tekenen, kleuren, puzzelen, knutselen en koken; doetips genoeg. Hoe maak je een kippenhok? Of vouw je een vogel? Of misschien houdt jouw kleuter meer van een leuk liedje of een grappig gedicht. Je vindt werkelijk alles in dit boek. De puzzelopdrachten zijn makkelijk, op maat van jonge kinderen gemaakt. En voor verstrooide ouders staan de oplossingen achterin (wat erg handig kan zijn!).

Leerrijk zijn de opdrachten ook: je kleuter leert tellen, kleuren herkennen, dieren benoemen, geluiden nabootsen. Thema's die in de kleuterklas ook aan bod komen!

Het grote prentenboekendoeboek is een tip voor deze zomervakantie! Een reden om samen te spelen en te gaan lezen daarna! Met als extra cadeautje twee stickervellen.

Het grote prentenboekendoeboek, Lemniscaat, 2004

 (I.D.)

 

 

« Terug