Lauren Child - De prinses op de erwt

"Een eigentijdse, humoristische versie van het bekende sprookje." 
prinsesoperwt.gif

Lauren Child - De prinses op de erwt

Veel schrijvers en illustratoren kiezen ervoor om een bekend, oud sprookje in hun eigen, moderne jasje te stoppen. Ook de populaire illustratrice Lauren Child nam het sprookjes van De prinses op de erwt onder handen. Ze maakt er een eigentijdse, humoristische versie van.
Een jonge prins wil trouwen met een bijzondere vrouw. Ze moet betoverender zijn dan de maan en stralender dan een hemel vol sterren. Maar volgens zijn ouders moet dat een prinses zijn. Hij zoekt en zoekt, maar vindt zijn droomvrouw niet. Tot zij hem vindt. Het is een beeldschone prinses die in een boomhut woont en moet schuilen voor een storm in het paleis. Bij wijze van test moet de prinses een nacht slapen op 12 veren matrassen bovenop een kleine erwt. De prinses is zo beleefd dat ze de koningin niet vertelt dat ze eigenlijk vreselijk geslapen heeft.
De stijl van Lauren Child is heel apart en daarom ook heel herkenbaar. Ze gebruikt veel verschillende materialen (collages met stukjes uit tijdschriften, aquarel, computer) en maakt heel eigenzinnige composities daarmee. In dit boek werkte ze samen met fotografe Polly Borland om een driedimensionale wereld tot leven te roepen. Ze creëerde een aantal kamertjes vol piepkleine meubels en decoratiestukken en papieren personages voor dit boek, net een poppenhuis dus. Met veel humor, vlotte vertelstijl en een opvallende vormgeving verwerkt ze alles tot een frisse versie van het bekende Andersenverhaal.

De prinses op de erwt
Vanaf 5 jaar
Tekst en illustraties: Lauren Child
Originele titel: The princess and the pea
Vertaler: Rindert Kromhout
Van Goor, 2006

I.D.

« Terug