Mies Bouwman - Rambamboelie

"Over een hondje dat miauwde, kraaide, siste, loeide en uiteindelijk weer blafte." 
rambamboelie.gif

Mies Bouwman - Rambamboelie

Vanaf 4 jaar.

Rambamboelie is een vrolijk klein hondje dat iedere dag met zijn mevrouw gaat wandelen in het park. Andere mensen vragen Rambamboelie altijd om te blaffen, want dat kan hij zo leuk. De kleine hond blaft er lustig op los. Maar van de ene op de andere dag is het afgelopen met deze vrolijkheid. Want Rambamboelie miauwt! Van de dokter krijgt hij een pilletje. Maar daarna kraait hij. Door het drankje dat het hondje van de dokter krijgt gaat hij sissen. En weer andere medicijnen laten Rambamboelie loeien. De mevrouw is wanhopig en de dokter moet heel hard nadenken. Gelukkig heeft hij de oplossing.

Het verhaal in het prentenboek Rambamboelie van Mies Bouwman en Philip Hopman bestaat geheel uit herhalingen: mevrouw wandelt met haar hondje in het park, mensen die ze tegenkomen vragen het hondje te blaffen, het beestje maakt geluid, mevrouw gaat naar de dierenarts en de kleine hond krijgt een medicijn. De herhalingen bevatten uiteraard wel een aantal verschillen: Rambamboelie maakt steeds een ander geluid en de dokter deelt diverse medicijnen uit. De prenten maken de veranderingen in de tekst zichtbaar. Bovendien komen er op de prenten voortdurend nieuwe nieuwsgierige mensen bij.
De tekst van Mies Bouwman is aardig en nodigt door de herhalingen jonge kinderen absoluut uit het verhaal mee te vertellen en dierengeluiden te maken. De bladvullende kleurrijke illustraties van Philip Hopman zijn in een woord prachtig. Ze laten zien wat in de tekst wordt verteld, maar hebben daarnaast nog veel meer te bieden. Je raakt bijna niet uitgekeken op de vele details: mensen in alle soorten en maten (zelfs een kleine teletubbie), gezichtsuitdrukkingen, dieren, omgevingen. Er is zoveel te zien dat naar aanleiding van de prenten steeds weer een nieuw verhaal kan worden verteld.

Mies Bouwman (tekst) & Philip Hopman (illustraties) - Rambamboelie,

Ploegsma, 2002 
(P.M.)

 

« Terug

bol

Bestel
Mies Bouwman - Rambamboelie
via de internet boekhandel bol