Brigitte Minne - Konijn en Zus in de sneeuw

"Om je kleintje voor te bereiden op de eerste winterkou en witte sneeuwlandschappen." 
konijnzussneeuw.gif

Brigitte Minne - Konijn en Zus in de sneeuw

Konijn en Zus in de sneeuw is een fijn boek om je kleintje voor te bereiden op de eerste winterkou en witte sneeuwlandschappen. Dit kartonboekje met schattige illustraties van Merel Eyckermans en beknopte tekst van Brigitte Minne is lief en superherkenbaar voor de allerkleinsten.

In de twee konijnenpeuters herkennen kinderen het enthousiasme, de nieuwsgierigheid en het ongeduld van zichzelf als ze de eerste sneeuw van het seizoen zien. Ze dansen haast van de pret en willen meteen naar buiten. Buiten spelen, rollebollen en de sneeuw ontdekken. Maar mama is streng en onverbiddelijk. Konijn en Zus gaan niet buiten zonder warme kleren: een jas, een sjaal en een dikke muts. Maar dan blijken de mutsen zoek... Ze zoeken overal en vinden ze nergens. Zus heeft een creatieve oplossing: een onderbroekje op hun hoofd lijkt wel een beetje op een muts. En weg zijn ze, de deur uit!

Konijn en Zus zijn ondernemend en creatief als hoofdpersonages. Ze houden van spelen en zijn tegelijk heel plichtsbewust en flink: buiten kunnen ze niet gaan zonder een warme outfit. Ook al moeten ze daarvoor origineel uit de hoek komen. Dit is het soort eenvoudige humor dat kleine kinderen zeker aanspreekt. Dat en de simpele verhaallijn, de spanningsopbouw, korte zinnen en lieve illustraties, maken de reeks van Konijn en zus heel tof voor de allerkleinsten. Een warme, huislijke, realistische en sympathieke reeks kartonboekjes.

Konijn en Zus in de sneeuw
Vanaf 3 jaar
Tekst: Brigitte Minne
Illustraties: Merel Eyckerman
De Eenhoorn, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Brigitte Minne - Konijn en Zus in de sneeuw
via de internet boekhandel bol

Konijn en Zus in de sneeuw
Konijn en Zus in de sneeuw
Brigitte Minne