Nannie Kuiper - Sinterklaas is jarig

"Het verhaal van pakjesavond." 
sinterklaasisjarig.gif

Nannie Kuiper - Sinterklaas is jarig

Sinterklaas is jarig. En dat is het feest waar elk kind jaarlijks reikhalzend naar uitkijkt. Ook dit jaar is de Sint weer in het land en worden er in de klas voorbereidingen getroffen voor zijn grote verjaardagsfeest. Een grote stoel staat klaar, de kinderen verkleden zich, knutselen een heuse stoomboot ineen, maken pakjes en oefenen liedjes in. Elke avond komt de Sint even langs om lekkers in hun schoenen te leggen en op 5 december komt hij eindelijk in levende lijve langs met pakjes. En dat is het grootste feest...

Dit prentenboek vertelt eigenlijk het verhaal van de week voor pakjesavond. Het is een voorbereiding voor kleuters naar dit feest toe en geeft vooral leerkrachten tips om in hun klas aan de slag te gaan, te knutselen en te werken rond het thema van Sinterklaas. Spijtig genoeg is er geen hoofdpersonage dat gevolgd wordt, want daarmee identificeren kinderen zich nu eenmaal makkelijker. Het lijkt een handleiding voor leerkrachten, maar dan in prentenboekvorm, met een eerder beperkt verhaal.

De illustraties zijn heel geschikt voor jonge kinderen. Kleurig, vrolijk, vol beweging. Op elke spread zie je de kinderen in herkenbare klassituaties, actief, in de weer, aan het spelen, luisteren en klauteren. Een aanrader voor kleuteronderwijzers.

Sinterklaas is jarig
Vanaf 4 jaar
Tekst: Nannie Kuiper
Illustraties: Alice Hoogstad
Ploegsma, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Nannie Kuiper - Sinterklaas is jarig
via de internet boekhandel bol