Patrick Mc Donnell - Het allermooiste cadeau

"Koester je vrienden, je kan ze niet kopen." 
allermooistecadeau.gif

Patrick Mc Donnell - Het allermooiste cadeau

Het allermooiste cadeau is een geschenkboek voor jong en oud. Met weinig woorden en heel sobere illustraties vertelt de Amerikaanse Patrick McDonnell een verhaal. De auteur/illustrator is stripmaker, en dat merk je duidelijk in dit boek. Katje Ming wil zijn beste vriend Tibbe een cadeau geven. Maar wat geef je aan een bijzonder iemand? Zeker als die al alles heeft (etensbak, speeltje, mand). Je geeft niets. Maar waar vind je dat niets in een wereld vol iets? Het is zeker niet te koop. Stil gaat Ming zitten en ziet niets, hij besluit het in een doos te stoppen. Als hij het cadeau aan Tibbe geeft, vindt Tibbe niets. Niets behalve een goede vriend... en dat is het allermooiste cadeau.

Dit kleinood zit vol knipogen naar de grote mensenwereld, waar mensen hebberig zijn, nooit genoeg hebben en niet meer kunnen genieten van eenvoudig samenzijn en echte vriendschap. Want die is niet te koop... De onderliggende boodschap maakt het geheel wat belerend, maar dit neemt niet weg dat die boodschap eigenlijk universeel en heel mooi is. Koester je vrienden, je kan ze niet kopen.

De illustraties zijn stripachtig, cartoonesk. Zo heb je bijvoorbeeld de vraagtekens om Mings hoofd (iets wat heel typisch voor een stripfiguur is). De lijnvoerig is sober, zonder franjes, onbelangrijke achtergrondfiguren zijn gewoon zwart, krijgen geen gezicht. De gebaren van de dieren zijn heel expressief en uitgesproken en zorgen ervoor dat de hoofdpersonages ook echt tot leven komen op papier. Slechts 1 kleur, rood, zorgt voor de extra aankleding van het verhaal. Een sober, maar heel innemende cadeautip...

Het allermooiste cadeau
Voor alle leeftijden
Tekst en illustraties: Patrick Mc Donnell
Lemniscaat, 2006

« Terug

bol

Bestel
Patrick Mc Donnell - Het allermooiste cadeau
via de internet boekhandel bol

Het allermooiste cadeau
Het allermooiste cadeau
MacDonnell, P.