Tjibbe Veldkamp - Kleine aap's grote plascircus

"Over het verschillen tussen meisjes en jongens." 
aapsplascircus.gif

Tjibbe Veldkamp - Kleine aap's grote plascircus

Kleine Aap's grote plascircus heeft het over het verschil tussen jongens en meisjes. Die zijn anders en dat kan je bijvoorbeeld al merken aan de manier waarop ze plassen. Twee aapjes illustreren en zorgen zo voor hilarische momenten. Kleine Aap heeft een piemeltje en kan goed plassen. Daarom begint hij een plascircus. Apelien wil ook meedoen, maar dat mag niet van Kleine Aap. Ze mag er enkel een beetje bijstaan. Alle dieren uit de buurt komen naar het circus en zijn enthousiast over de plas van Kleine Aap. Elke voorstelling toont hij een nieuw kunstje. Tot Apelien er genoeg van heeft. Ze wil echt meedoen en leidt Kleine Aap weg met een smoesje: ze is haar piemeltje kwijt en Kleine Aap moet helpen zoeken. Het circuspubliek lacht zich een breuk. En als klapstuk bewijst Apelien dat ze ook zonder piemeltje plassen kan. Wat een show!

Het duo Veldkamp en de Boer tekende eerder voor 'Tim op de tegels', een knap voorleesboek vol avontuur, humor waarin tekst en beeld naadloos op elkaar aansluiten. En waarvoor ze trouwens verdiend de Kinderboekwinkelprijs 2005 en een Pluim van de maand kregen.
Ook in dit boek ontbreekt humor niet. Situatiehumor, een absurd gegeven als een circus waar je plassen kan komen bewonderen, plezante, onwetende én bijdehante dierenpersonages, knallende en vrolijke kleurenprenten. Het onderwerp spreekt kleuters ­vreemd genoeg- enorm aan en ze vinden het hilarisch. Ondertussen hebben ze ook door dat meisjes en jongens anders zijn, zeker wat hun lichaamsbouw betreft. En toch zijn ze evenwaardig: ze kunnen beiden net zo goed het beste van zichzelf geven in een show.
Tof voorleesboek waar beeld de beperkte tekst precies dat extra'tje geeft. En het verraadt wat van het stripverleden van Kees de Boer. Dit is een machtig mooi boek waar enorm veel in te beleven en bekijken valt! Graag meer moois van dit leuke duo...

Kleine aap's grote plascircus
Vanaf 3 jaar
Tekst: Tjibbe Veldkamp
Illustraties: Kees de Boer
Lannoo, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Tjibbe Veldkamp - Kleine aap's grote plascircus
via de internet boekhandel bol