Thé Tjong-King - Waar is de taart?

"Zonder woorden over eerlijkheid, verbondenheid en vriendschap." 
waarisdetaart.gif

Thé Tjong-King - Waar is de taart?

 Sprekende beelden

In Waar is de taart? overtreft Thé Tjong-Khing de stoutste verwachtingen. Zonder één enkel woord vertelt hij een boeiend en spannend verhaal. Wat zeg ik, één verhaal, verschillende!

Waar is de taart van meneer en mevrouw Hond heen? Algauw wordt elke plaat een zoekplaat: samen met je kleuter trek je op zoek naar de taart. En onderweg ontdek je een heleboel andere personages. Elk met hun eigen verhaal. Waar blijft het elfde eendje achter? Welke aap pikt de hoed van mevrouw Poes? Waarom huilt het kleine konijntje? En wat met het kleine varkentje dat van een rots naar beneden dondert? Zelfs Vos en Haas zitten in een van de prenten verstopt! Op de allerlaatste prent komen alle personages samen, ieder vindt terug wat of wie hij kwijt is en een groot feest vol lekkers kan beginnen!

Op elke bladzijde begint een nieuwe verhaallijn of krijg je tips om wat meer over een andere verhaallijn te weten te komen. Je kijkt je ogen uit en trekt op een fantastische tocht langs de plaatjes. Want bij elke 'lees'beurt vind je wel iets nieuws. De illustraties zijn echte pareltjes, sprekende beelden, verhalen zonder woorden. Dit is een boek dat je niet zomaar pagina per pagina kan lezen, het is er een waarin je voortdurend terugbladert en weer verder zoekt. Een waarin je verwonderd kijkt naar de prachtige composities en kleuren, de gezellige personages en steeds wisselende landschappen. Een dat zonder woorden vertelt over eerlijkheid, verbondenheid en vriendschap.

Thé Tjong-Khing begon zijn carrière als striptekenaar, maar schakelde ondertussen al vele jaren over op het illustreren van kinderboeken. Door zijn illustraties werden o.a. Vos en Haas heel populair bij beginnende lezers. Hij kreeg al verschillende bekroningen zoals het Gouden Penseel in 2003 voor Het woordenboek van Vos en Haas.

Een knap boek in groot formaat. Een absolute aanrader die je blijft 'lezen'!

Waar is de taart?
Vanaf 5 jaar
Illustraties: Thé Tjong-Khing
Lannoo, 2004

I.D.

 

« Terug

bol

Bestel
Thé Tjong-King - Waar is de taart?
via de internet boekhandel bol