Lucy Cousins - Voelen en aaien en tellen met Muis

"Een telboek voor peuters" 
voelenaaientellenmuis.jpg

Lucy Cousins - Voelen en aaien en tellen met Muis

 In Voelen en aaien en tellen met Muis komen we een heleboel dieren tegen. Deze keer zijn er naast vele knappe illustraties ook cijfers te vinden. Maar daarmee is nog niet alles gezegd, want dit telboek is voor peuters meer dan een eerste kennismaking met cijfers. Het leert hen ook ontdekken hoe dieren aanvoelen en klinken.

In dit toffe doe-boek worden verschillende zintuigen aan het werk gezet. Met je ogen verslind je de kleurige, herkenbare en lieve personages, met je vingers aai je voorzichtig de dieren. Hoe voelt het oor van een olifant? En de staart van Eekhoorn, of die van Krokodil? En is de buik van Zebra even zacht als die van de schaapjes? Met je oren luister je naar wie voorleest. Want geluiden komen ook aan bod. Plets, plets, is het geplets van Muis in de regenplassen. De stappen van een zebra, het geflap van de penguins, het geblaat van de schapen en muziek komen allemaal aan bod.

De boeken met het bekende Muis-personage in de hoofdrol zijn niet alleen leuk om te bekijken en te ontdekken. Ze zijn minstens even leerrijk, als je ze samen met je peuter leest. Dieren krijgen een naam, cijfers worden gevisualiseerd: elk cijfer heeft zijn eigen kleur. Bovenaan staat het cijfer telkens in woorden geschreven, naast het cijfer zelf.
Bij elk nieuw cijfer zijn er evenveel dingen op die pagina te vinden: een zebra, twee regenplassen, drie penguins, vier schaapjes en vijf vrienden. Want telkens als je de pagina omdraait, krijgt Muis er een vriendje bij: Eekhoorn, Eend, Krokodil en Olifant.

Dit boek bevat een schat aan info voor elke kleine 'ontdekkingsreiziger', het is plezierig om te zien en leuk om aan te raken. Het is in stevige karton uitgegeven en is heel praktisch voor grijpgrage kinderhandjes.

Voelen en aaien en tellen met Muis

Vanaf 2 jaar
Originele titel: Maisy's Twinkly Wrinkly Counting Book
Tekst en illustraties: Lucy Cousins
Leopold, 2004 
(I.D.)

 

 

« Terug