Burny Bos - Vier fantastische verhalen

"4 populaire prentenboeken met een dier in de hoofdrol." 
vierfantastischeverhalen.gif

Burny Bos - Vier fantastische verhalen

Voor wie elke avond een leuk verhaal wil voorlezen aan de kids (en dat voor een hele poos) of voor jonge lezers die houden van dikke verhalenbundels.

Vier fantastische verhalen bundelt 4 populaire prentenboeken van Hans de Beer: Leonardo, Alexander de Grote, Tetkees zoekt een baby en Valentino de kikker. Met telkens een ander dier in de hoofdrol. Want dieren en natuurplaatjes zijn de kracht van illustrator Hans de Beer, die we kennen van figuren als 'De kleine ijsbeer' en 'Bobo'. Hij kan als geen ander en tot in de kleinste details dieren waarheidsgetrouw op papier zetten. En op zo'n manier dat de dieren kinderen aanspreken, charmeren en in het verhaal halen. De Beer verpersoonlijkt en vermenselijkt zijn hoofdpersonages heel lichtjes: ze zijn avontuurlijk en ondernemend, hebben heel eigen wensen. Een hechte familieband is ook heel belangrijk in zijn verhalen en de Beer eindigt elk verhaal in een 'warm' nest. Realistische, kleurrijke en paginagrote illustraties en knappe decors zijn de manier om de kleinsten te boeien voor het slapengaan. De fijne, grappige knipogen in verhaalelementen en personages naar geschiedenis en bekende sprookjes zijn dan weer mooi meegenomen voor de voorlezende papa of mama. Humoristische aanrader vol dromen, fantasie en vriendschap.

Met 'Leonardo' begeeft de Beer zich op bekend terrein: de ijsvlaktes van de zuidpool. Een kleine pinguïn die ervan droomt om te kunnen vliegen. Een buitenbeentje, die niet houdt van zwemmen en normale 'pinguïn'-dingen doet. Met de hulp van albatros Otto bouwt Leonardo zijn eigen vleugels en ontdekt hij een heuse vliegmachine. Zal hij zijn grote droom waarmaken?

'Alexander de Grote' is een kleine muis met een grote naam, die ervan droomt om zo sterk te worden als een beer. Als er op een dag geen eten meer is, besluit Alexander de held uit te hangen. Hij maakt een berenpak en gaat op pad, ook al dreigt er gevaar: de kat Ratsj ligt op de loer. Zal Alexander lekkers kunnen vinden en Ratsj ontwijken?

Tetkees is een olifantje dat graag een babybroertje of ­zusje wil voor zijn verjaardag. Mama zegt neen, en dus besluit Tetkees zelf op zoek te gaan naar een baby bij een boel andere dieren. Maar of zijn zoektocht iets oplevert?

Valentino de kikker is een verwende kikker, hij denkt zelfs dat hij een prins is. Hij gaat op zoek naar zijn prinses met zijn rode sportautootje. Onderweg sluit hij vriendschap met Lakei, een heuse ooievaar. En leert een aantal waardevolle lessen...

Vier fantastische verhalen
Vanaf 4 jaar
Tekst: Burny Bos
illustraties: Hans de Beer
De vier windstreken, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Burny Bos - Vier fantastische verhalen
via de internet boekhandel bol