Edward van de Vendel - Een miljoen vleugels

"Een origineel verhaal over de eerste verliefdheid." 
miljoenvlinders.gif

Edward van de Vendel - Een miljoen vleugels

Een miljoen vlinders is de allernieuwste van twee wonderlijke en vaak bekroonde talenten: Nederlands auteur Edward Van de Vendel en Vlaams illustrator Carll Cneut. Van de Vendel is een artiest met woorden, Cneut is een artiest met beeld en kleur.
Midden in de nacht zag Stach ze voor het eerst: de vlinders. Ze waren met één miljoen. In goud, met streepjes, met één oog, met een regenboog, wappervlinders, waaiervlinders en wikkelvlinders... Voor de ouders van Stach is dit het teken dat Stach op pad moet naar het bos. Waarom en waarheen, dat zal hij vanzelf wel begrijpen. Hij volgt de vlinders, langs een wilde kattenbende, Oude Eland, de herten, de leeuweriken, het echtpaar Zwijn... Van niemand wordt hij wijzer. Tot hij op een bruggetje een meisje ontmoet, ook omgeven door één miljoen vlinders. Ze schuiven dichter tegen elkaar aan en alles was precies zoals het hoorde te zijn. En de vlinders? Die trekken weg, op zoek naar nieuwe jongens en meisjes, voor wie het bijna tijd is om vlinders te zien.
Een origineel verhaal over de eerste verliefdheid waarvoor ze letterlijk de vlinders (uit je buik) op papier zetten. De taal leest heel vlot en is melodieus, en start met de welluidende opsomming van alle vlinders tot verschillende alliteraties en klanken in een ritmisch geheel. De illustraties zijn betoverend, een kluwen van warme kleuren, sprookjesachtige dierenpersonages (en prachtige vlinders). In knappe composities geeft de plaatsing van de personages en keuze voor witruimte perfect de emoties van Stach weer. Meezweven met een groep vlinders (zoekend en wat onrustig ), klein en nietig tegenover de wijze eland... Een mooi vormgegeven boek waar je meteen
van /op verliefd wordt...

Eén miljoen vlinders
Vanaf 5 jaar
Tekst: Edward Van de Vendel
Illustraties: Carll Cneut
De Eenhoorn, 2007

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Edward van de Vendel - Een miljoen vleugels
via de internet boekhandel bol

Eén miljoen vlinders
Eén miljoen vlinders
Edward van de Vendel