Lucy Cousins - Muis in de file

"Uitklapboek van meer dan 1 meter lang." 
muisindefile.gif

Lucy Cousins - Muis in de file

Met Muis in de file speelt Lucy Cousins op haar eigen manier in op die fascinatie voor voertuigen. De allerkleinsten krijgen in dit uitklapboek (van meer dan 1 meter lang) een ganse file vol voertuigen te zien. In elk van de voertuigen zit een vriendje van Muis: Kora kip, Eddie eekhoorn, Oscar olifant, Struis de struisvogel, Kees Krokodil. Pas op de allerlaatste pagina is de populaire Muis te zien. En wordt er verklapt waardoor de file onstaat: zebra op het zebrapad.

Aan beide kanten van de grote flappen zie je hetzelfde verhaal. Een kant met en een kant zonder tekst. Een kant voor het kind en een kant voor de voorlezende ouder, die tijdens het vertellen de file groter kan maken. Op elke pagina staat een voertuig: een vrachtwagen, een kraan, een brandweerauto, een tractor, een bus, een auto en een kraanwagen. Het verhaal is eenvoudig, de uitwerking is veel complexer. En elke pagina is een scène op zich, vertelt eigen kleine verhalen en verrast met kleine flapjes.

Lucy Cousins weet de allerkleinsten te boeien, met felle kleuren, duidelijk omlijnde figuren en fascinerende voertuigen. Je kan kinderen laten aanwijzen, ontdekken, geluiden laten maken bij de prenten en genieten van herkenbare figuren. Een feest voor ogen, oren en handjes. In een stevige en originele verpakking.

Muis in de file
Vanaf 3 jaar
Tekst en illustraties: Lucy Cousins
Originele titel: Maisy's traffic jam
Vertaling: Leopold
Leopold, 2006

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Lucy Cousins - Muis in de file
via de internet boekhandel bol