Meg Clibbon - Wat is liefde?

"Een groot gouden hart vol kleine hartjes." 
watisliefde.gif

Meg Clibbon - Wat is liefde?

Een kijkboek over de liefde met een aantrekkelijke cover in prachtige tinten van rood en zachtgeel. Het lijkt wel elke dag valentijn in boekenland.

'Wat is liefde? Uitgelegd door Mag en Lucy' in een knap, klein geschenkboekje. Een groot gouden hart vol kleine hartjes tegen een bordeauxkleurige achtergrond brengt je vanaf de cover in de juiste sfeer.

Binnenin maak je op een fleurige manier kennis met alle aspecten van de liefde. Na een definitie (Liefde voel je in je hoofd, je lijf en je hart. Het doet iets met je dat niemand kan uitleggen.) volgen meer uitleg over verliefd worden en hoe je slachtoffers van de liefde kan herkennen (knipperende wimpers, dromerige blik, bonkend hart, dwaze lach, vlinders in de buik). De historische achtergrond van het feest van de liefde bij uitstek, Sint Valentijn, wordt niet vergeten. Net als de verschillende goden van de liefde, beroemde koppels of uitspraken over de liefde. Een meer praktisch luik omvat een kusles, hoe je een liefdesdrank brouwt of hoe je flirten, omhelzen en knuffelen aanpakt. Daarna volgen een aantal symbolen van de liefde: bloemen, ringen, tortelduiven, edelstenen.
Het lijkt in elk geval een heel volledige en omvangrijke beschrijving van alles wat met liefde te maken heeft. Op zich wel vreemd: zo'n theoretische aanpak voor zoiets wispelturigs en emotioneels. Maar meteen wel een overduidelijk geschenk voor iemand waarvoor je veel voelt.

Het kleurgebruik in de illustraties is opvallend vrolijk en lieflijk, net als in de vorige titels door Meg en Lucy: rood, roze, paars en vol glitter. De pagina's staan vol kussende, knuffelende, dromerige koppeltjes. Veel actie en interactie, lekker druk en beweeglijk, een lust voor het oog. Liefde op maat van groot én klein.

Wat is liefde?
Originele titel: Lots of love
Voor alle leeftijden
Tekst: Meg Clibbon
Illustraties: Lucy Clibbon
Vertaling: W. Davids
Luister, 2005

I.D.

« Terug