Jeanne Willis - Nooit te klein om verliefd te zijn

"Een lief en speels stapelverhaal over verliefd zijn!" 
tekleinomverliefdzi9jn.gif

Jeanne Willis - Nooit te klein om verliefd te zijn

'Nooit te klein om verliefd te zijn' is dan weer een boek specifiek voor de kleintjes. Het is een soort karton- en uitklapboek. Ook het formaat springt eruit: een lang, smal en hoog boek steekt met kop en schouders boven andere boeken uit. Zou dit boek kunnen gaan over groot en/of klein zijn?

Het hoofdpersonage is een klein muisje, met de toepasselijke naam, Piep Klein. Hij is stapelverliefd en wil niets liever dan zijn vriendinnetje, Ellen Lang, kussen. Maar zij is heel ver, helemaal daarboven. Hij is te gewoonweg te klein, zelfs als hij op zijn tenen gaat staan op een vingerhoed, op een luciferdoosje, op een stuk meloen, op een kopje, op een boerenkool, op een kaars, op een wekker, op een muffin, op stelten. Zo'n bizarre toren wiebelt natuurlijk... en boem daar gaat muis tegen de vlakte. Gelukkig is het voor Ellen Lang, een giraffe, heel wat makkelijker om naar beneden te komen en te kussen. Je bent dus nooit te klein om verliefd te zijn... concludeert muis.

Een heel grappig boek voor kinderen, vooral omwille van het opsommend effect en de opvallende vormgeving. Telkens als muis op een voorwerp gaat staan, is de volgende pagina een stukje korter en onthult die het desbetreffende voorwerp. Zo worden de pagina's zelf steeds korter als je ze omslaat. Een leuk spel met klein en groot dat consequent werd doorgetrokken naar het uiterlijk van het boek. Ook de hals van de giraffe beweegt naar beneden als je aan de laatste pagina komt en dit soort interactie vinden kinderen echt geweldig. De illustraties zijn zoet, heel herkenbaar in pastelkleuren. Een lief en speels stapelverhaal over verliefd zijn!

Nooit te klein om verliefd te zijn
Originele titel: Never too little to love
Vanaf 4 jaar
Tekst: Jeanne Willis
Illustraties: Jan Fearley
Vertaling: Anna Dolinda
Zirkoon, 2005

I.D.

« Terug