Beatrice Allemagna - Mijn grote liefde

"Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, er is altijd iemand die van je houdt." 
mijngroteliefde.gif

Beatrice Allemagna - Mijn grote liefde

'Mijn grote liefde' is artistiek. Vooral omwille van de opvallende techniek van illusteren: collages van allerlei stoffen en knopen en opvallende stiksels. Beatrice Alemagna is een Italiaanse illustratrice met een heel uitgesproken stijl met een eigen manier om personages vorm te geven. Zo maakt ze heel vreemde wezens met telkens andere stukjes stof. En toch zijn die wezens niet lelijk, ze zijn heel uitnodigend en sympathiek, telkens opnieuw. En daar gaat dit verhaal precies over: uiterlijkheid en schoonheid is niet altijd belangrijk.

Haar boodschap is duidelijk: het maakt niet uit hoe je eruit ziet, er is altijd iemand die van je houdt. In de ik-vorm stelt een vreemd dier zich voor. Het heeft de vacht van een hond en de kop van een schaap en iedereen ziet in hem iets anders. En kat, een aap, een rat, een duif, een leeuw, een stinkende hond... wat is hij eigenlijk? Plots komt hij een andere wezentje tegen. En dat wil helemaal niet weten wat hij is. Het is gewoon zeker: jij bent mijn grote liefde.

En dat lijkt me iets heels moois om mee te eindigen. Ondanks alle theorie over de liefde, of je nu klein of groot bent, mooi of lelijk, op elk potje past zeker een dekseltje...

Mijn grote liefde
Originele titel: Mon amour
Vanaf 4 jaar
Tekst en illustraties: Beatrice Allemagna
Vertaling: Ineke Ris
De vier windstreken, 2005

I.D.

« Terug

bol

Bestel
Beatrice Allemagna - Mijn grote liefde
via de internet boekhandel bol