Hilde Smeesters - Ketnet kookt

"Het ideale kookboek voor kleine koks in spe." 
ketnetkookt2.jpg

Hilde Smeesters - Ketnet kookt

(door Ineke Debels)

 

Kinderen koken graag, ze houden van knoeien met deeg, borden versieren en vooral van proeven... Dit kookboek van de Vlaamse kinderzender bij uitstek, KETNET, is een ideale gids voor kleine koks in spe.

 

In 7 hoofdstukken leiden een 5-tal kleine koks  en de hond Diesel je rond. Makkelijk bereidbare recepten voor ontbijt, aperohapjes, grote gerechten, zoetigheden, picknick, verjaardagen en andere feesten. In een overzichtelijke en frisse vormgeving.

 

Het boek begint met een aantal ‘strenge keukenregels’ zoals ‘Pas op met messen’ of ‘Lees je recept goed voor je begint en was je handen’. Een inleiding in de juiste keukenspullen en in het keukentaaltje of ‘keukenlatijn’ (wat is beslag, invetten of spatelen?) en zelfs een eerste knutseltip hoe je je eigen schort kan maken.

 

De recepten zelf zijn gevarieerd en vooral naar de smaak van kids (zoet dus en met ‘kindvriendelijke’ groenten en fruit). Pannenkoeken, worstenbroodjes, spaghetti, hamburger of frietjes, maar ook klassiekers als omelet, tomatensoep met balletjes, appelmoes en cake ontbreken niet. Echt origineel zijn de recepten niet, de bijhorende knutseltips zijn dat wel. Maak je eigen servetringen, discobolletjes, vleermuisjes of traktatiezakjes. Overzicht zit hem in de vormgeving, een button met moeilijkheidsgraad, een met aantal personen, benodigheden, keukengerei en werkwijze stap voor stap verduidelijkt. Een foto en enkele tips maken het af.

De kracht van dit kookboek zit in de combinatie koken en knutselen, twee toffe K’s. En in de vrolijke kleuren en kindvriendelijke aanpak. Leuke regendag-activiteit dus!

 

Ketnet kookt

Auteur: Hilde Smeesters

Vanaf 7 jaar

Lannoo

(I.D.)

« Terug

bol

Bestel
Hilde Smeesters - Ketnet kookt
via de internet boekhandel bol