Ronald en Marije Tolman - De boomhut

"Zonder woorden" 
deboomhut.jpg

Ronald en Marije Tolman - De boomhut

Het geïllustreerde verhaal van een ijsbeer en een

bruine beer die elkaar vinden in een originele

boomhut.

Door: Ineke Debels 

Boeken zonder woorden zijn soms bijzonder veelzeggend.

 

De boomhut is een bijzondere samenwerking tussen vader-graficus en dochter-illustratrice. Een heel poëtisch en prachtig kijkboek. Het vertelt het verhaal van een ijsbeer en een bruine beer die elkaar vinden in een originele boomhut. Maar er komen steeds meer dieren naar hun zalig plekje en de boom raakt overvol. Tot de twee vrienden uiteindelijk enkel elkaar weer vinden.

 

De etsen van de boomhut door vader Ronald zijn de basis waar illustratrice Marije haar verhaal omheen bouwt. Zij illustreerde reeds andere verhalen zoals Het krijtje, Schattig, e.a.

 

Het geheel is heel gestileerd en grafisch, en anderzijds heel warm en levendig. De dierenpersonages zijn knap, warm en heel aantrekkelijk. Het is een unieke combinatie van volwassen strakheid en kinderlijke fantasie. De chaos en drukte van de dierenwereld is gezellig en aanlokkelijk, maar de rust en het thuisgevoel in de boomhut overweegt. Bruine beer en ijsbeer hebben enkel elkaar nodig. Het is genieten van de stilte, de natuur, het wisselen van de kleuren en standvastigheid van de seizoenen.

 

Een boek waar volwassenen en kinderen bij kunnen wegdromen. Knappe kijkplaten maken woorden overbodig!

 

De boomhut

Vanaf 4 jaar

Auteur en illustrator: Ronald en Marije Tolman

Lemniscaat, 2009

« Terug

bol

Bestel
Ronald en Marije Tolman - De boomhut
via de internet boekhandel bol