Anouk Boisrobert en Louis Rigaud - Pop-up stad

"Zonder woorden" 
popupstad.jpg

Anouk Boisrobert en Louis Rigaud - Pop-up stad

De geschiedenis van een stad louter en alleen door papieren constructies

(door: Ineke Debels)

 Pop-up stad is een boek dat opvalt. De titel zegt meteen wat je krijgt: een pop-up boek, zoals die jaren geleden bijzonder populair waren en nu ook weer vanuit Frankrijk een opmars in de boekenwereld maken.  Het rechtopstaande oblong boek toont kinderen hoe een stad groeit, van een klein dorp met een hoge klokkentoren, naar de eerste huizen, de verstedelijking, de appartementsgebouwen en de industrie, wegen en wolkenkrabbers. Het vertelt de geschiedenis van een stad louter en alleen door papieren constructies, veranderende uitzichten en creatieve vouwsels. Het is een wauw-boek waar kinderen versteld van staan.

 

Achterin het boek staat een tekst, die het verhaal heel droog en op een vrij ‘bijbelse’ toon vertelt. Dit is compleet overbodig, het boek vertelt zelf genoeg. Het laat genoeg ruimte voor improvisatie en fantasie.

 

Dit boek is een driedimensioneel kunstwerkje; vernuftig bedacht, uniek van concept en een bijzonder bouwwerk (je vraagt je steeds af hoe zo’n reeks boeken in productie wordt gebracht). De kleuren zijn heel basic, de aandacht gaat volledig naar de constructies zelf. En terecht.

 

Dit boek is het eerste boek van de pas afgestudeerde Louis Rigaud en Anouck Boisrobert uit Straatsburg.

 

Pop-up stad

Voor alle leeftijden

Auteur en illustrator: Anouk Boisrobert en Louis Rigaud

Originele titel : Popville

Querido, 2009 

« Terug