Bette Westera - Alle hens aan dek

"incl. luisterboek voorgelezen door Frank Groothof" 
allehensaandek.jpg

Bette Westera - Alle hens aan dek

Voor alle kinderen die net als Peter-Paul piraat willen worden.
geschikt vanaf 5 jaar en om zelf te lezen vanaf 8 jaar

(Door: Hansje Verbeek)


De meester zegt altijd dat Peter-Paul een levendige fantasie heeft. Maar het piratenschip Draculus Drie bestaat echt. En wie denk je dat daar als leerling-piraat wordt aangenomen?.

Het avontuur van Peter-Paul begint op de dag dat ze in de klas een opstel moeten schrijven, over wat je wilt worden en waarom. Nou, daarover hoeft Peter-Paul niet na te denken. ´Piraat´ schrijft hij met grote slordige letters op z´n blaadje met daaronder een hele rij redenen voor het waarom. De meester vindt het een goed opstel. ´Jij kunt wel schrijver worden, Peter-Paul´, zegt hij. Peter-Paul is verbaasd. Hij heeft toch net geschreven dat hij piraat wil worden? Op weg naar huis rolt hij het opstel op, stopt het in zijn appelsapflesje en gooit het flesje in de vaart. Zo, nu kan niemand meer denken dat hij schrijver wil worden.

De volgende dag op weg naar huis ziet hij het flesje opeens glinsteren tussen het riet en vist hij het uit het water. Zijn opstel zit er niet meer in, maar wel een briefje. Daarin staat dat hij is aangenomen als leerling-piraat op de Draculus Drie. En zo gebeurt het dat hij midden in de nacht aan boord gaat van een schip met zwarte zeilen en een vlag met een doodshoofd erop. In het kraaiennest zit een grote papegaai. Dat is kapitein Krauw. De drie piraten met zwarte ooglappen heten Hens 1, Hens 2 en Hens 4. Peter-Paul krijgt ook een piratennaam en heet nu voortaan PéPé.

In dit leuke boek (ook voor ouders) lees je verder (of leest Frank Groothof je voor) hoe PéPé piratenles krijgt, echte piratenkleren draagt, zelf havermout maakt, en leert om nooit tegen de wind in te plassen. En wat er gebeurt als de piraten het schip enteren, dat van zijn vaders kantoor is en dat vol zieke kinderen zit die op vakantie gaan. Hoe PéPé samen met de zieke kinderen de boze zuster vastbindt en in de levertraandoos opsluit. En nog veel meer over dit spannende avontuur.

testpanel
Jack (7) zat enorm te genieten toen hij naar de cd’s met het verhaal luisterde. Hij moest vooral lachen om de dingen die PéPé fout deed, toen hij net op de Draculus Drie was aangenomen. Op de vraag of hij ook zo’n avontuur zou willen beleven, moest hij even nadenken. Toen schudde hij vastberaden het hoofd: nee hoor, hij bleef véél liever thuis.

Bette Westera - Alle hens aan dek
met illustratie van Barbara de Wolf
inclusief luisterboek ( 2 cd’s) voorgelezen door Frank Groothof
Uitgeverij De Fontein, Baarn (2009)

 

« Terug

bol

Bestel
Bette Westera - Alle hens aan dek
via de internet boekhandel bol