Piteau & Gervais - Verborgen dieren

"Mooi en leerzaam uitklapboek over dieren." 
verborgendieren.jpg

Piteau & Gervais - Verborgen dieren

(door: Ineke Debels)

Een kijk- en leerboek over dieren dat zijn plaats in de klas zeker moet vinden, is Verborgen dieren. Het grote kartonboek zit vol flappen en uitvouwbare bladzijden, ideaal om zelf op ontdekking te gaan, aan het raden te slaan en vooral veel bij te leren.

De tekeningen doen heel wetenschappelijk en correct aan, zijn tegelijkertijd sprookjesachtig en bijzonder kleurrijk. De dierenwereld komt tot leven, dat staat vast. Vooral de structuren van de dierenhuiden, de bijzondere details van elk dier en de enorme diversiteit impressioneren. Van otter tot varken, van tapir tot bizon, van dromedaris tot marmot.

De afwisseling tussen de fotografische illustraties en de zwart-wit schaduwen valt meteen op. De schaduwen van details (voetstappen, stukken van hun lijf) zorgen ervoor dat kinderen actief gaan raden wat er onder de flappen zit en maakt hen ook heel nieuwsgierig.
Met de heel gelijkende dierenhuiden kan je ook leuke spelletjes doen. Waarin verschillen een panter en een jaguar? De pop-ups die eronder steken, zijn echt knap. Kijkgaatjes laten je spieken naar ogen, maar behouden het verassingselement. Je kan zelf dieren gaan samenstellen met drie horizontale banden.

Het boek blijft steeds opnieuw origineel en nieuw, bij elke leesbeurt. Je leert niet meteen door woorden, wel door het zelf observeren, op zoek gaan naar details en je te laten verbazen.

Verborgen dieren
Auteur en illustrator : Piteau & Gervais
Originele titel : Axinamu
Lannoo, 2009
 

« Terug

bol

Bestel
Piteau & Gervais - Verborgen dieren
via de internet boekhandel bol