Ard Agteresch & Tineke Meirinck - Klop klop klop

"prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar" 
klopklop.jpg

Ard Agteresch & Tineke Meirinck - Klop klop klop

Een eenvoudig maar origineel prentenboek voor kindjes die van verrassingen houden

(door: Hansje Verbeek)


Big zit in zijn leunstoel voor het raam. Hij verveelt zich. Hij heeft zin om iets leuks te doen. Maar wat? Dan krijgt hij een geweldig idee. Hij gaat een verrassing maken voor zijn buren in de flat. Maar daar heeft hij wel veel spullen voor nodig.
Big klopt aan bij buurman Bever. Klop klop klop.
'Hoi buurman Bever. Heb je planken voor mij?'
Die krijgt hij en zo gaat Big nog een heleboel buren af.

Op de prachtige illustraties zien we Big steeds bij een andere voordeur aankloppen. Klop klop klop. Hij leent een zaag van buurman Zaagvis, spijkers van meneer en mevrouw Egel, een hamer van buurvrouw Specht, enzovoorts. Elke keer vragen zijn buren wat hij van plan is. Elke keer antwoordt Big: 'Kom morgenvroeg maar naar het dak. Dan zul je het zien.'

Big brengt alle spullen naar het dak van de flat. Hij zaagt en timmert de hele nacht. De volgende morgen is zijn verrassing klaar. Alle buren komen kijken. En oh ... Wat zijn ze blij!

Illustraties
De royale illustraties zijn simpel en overzichtelijk, maar niet kinderachtig. Dat komt door de  realistische kleuren en de vele details die je je kindje kunt aanwijzen. Er zitten ook kleine grapjes in. Zo heeft meneer Egel pleisters op zijn wang en arm en zie je bij meneer Pinguïn diepvriesvis op de plank liggen, met de bekende kapitein op de verpakking.

Testpanel
Tom (3) kan er maar niet genoeg van krijgen. Wel drie keer achter elkaar moet het verhaal worden voorgelezen, dan is het toch echt bedtijd. Al gauw wil hij elke keer als Big aanklopt heel hard 'klop klop klop' zeggen. Dan heeft hij reuze plezier. Ook is hij elke keer weer ' verbaasd' over de verrassing van Big.

Klop klop klop
tekst: Ard Agteresch
illustraties: Tineke Meirinck
Clavis Uitgeverij, Hasselt – Amsterdam (2009)


 

« Terug

bol

Bestel
Ard Agteresch & Tineke Meirinck - Klop klop klop
via de internet boekhandel bol