Max Velthuijs - Kikker en het Nieuwjaar

"Nieuwjaar" 
kikkernieuwjaar.jpg

Max Velthuijs - Kikker en het Nieuwjaar

Een verhaal over vrienden die samen sterker staan.

(Door: Ineke Debels)

Het is winter en bijzonder koud. Kikker en zijn vriendjes gaan met de slee naar Varkentje voor het nieuwjaarsdiner. Net als elk jaar. Ze verheugen zich al op lekker eten, gezellige lichtjes. Maar als ze aankomen zien ze enkel een omgevallen ladder en lichtjes in een mand. Waar is Varkentje? Binnen! Met een doek om haar poot! Er is geen diner en de lichtjes hangen niet in de bomen. De vrienden gaan aan het werk en zorgen ervoor dat het Nieuwjaarsdiner toch een succes wordt.

Deze spinoff van de bekende Kikker-boeken van Max Velthuijs is ook te zien op tv. En dat merk je in de ietwat uitgebreide verhaallijnen en in de beweging die in de illustraties en handelingen zit. De kern van het verhaal blijft de filosofie van Velthuijs: vriendschap, samen ben je sterker. De verhalen met deze hechte dierenvrienden in de hoofdrol spreken net daarom aan. Hartelijkheid, speelsheid en positivisme staan voorop.

Deze Kikker en Vriendjes-reeks verschilt ietwat van de klassieke Kikker-boeken, ook wat de illustraties betreft. Er zit meer dynamiek en beweging in de ‘tekenfilm’-beelden. De personages zijn net iets zachter, ronder en hun emoties worden net iets expressiever voorgesteld. Een leuke aanvulling op echte klassiekers!

Kikker en het Nieuwjaar
Vrij naar Max Velthuijs
Leopold, 2009
 

« Terug