Tineke van der Stelt - Api leert zwemmen

"Een fijn voorleesboek met illustraties die je blij maken." 
apizwemmen.jpg

Tineke van der Stelt - Api leert zwemmen


(door: Hansje Verbeek)

 

Zwemmen kun je niet zomaar. Je moet wel eerst oefenen. Daar had Api even niet aan gedacht. Gelukkig is daar Das, zijn beste vriend, die het hem leert.

 

Kijk, daar duikt Api van een hoge rots in het water. De vissen steken hun kop boven het water om het beter te kunnen zien. De knuffel van Api zit op een grote vis en kijkt vol bewondering toe. Gek is wel dat het midden in de nacht is en Api zijn pyjama aan heeft. BOEM! Api is uit z'n bed gevallen. Hij heeft alles gedroomd. 'Zag je hoe goed ik zwom? zegt Api tegen zijn knuffel. 'Wat zal Das morgen opkijken als hij ziet dat ik kan zwemmen.'

 

Met Das maken we op de volgende pagina kennis. En zo tenger en aandoenlijk Api is, zo  groot en geruststellend is Das. Dat ze allerbeste vrienden zijn, straalt er van af. Zie ze eens heerlijk op het water dobberen in hun bootje. Lekker vissen, lekker lui zijn in de zon.

 

Maar dan ontdekt Api tot zijn grote schrik, dat hij helemaal niet kan zwemmen. Das biedt aan het hem te leren, maar Api loopt boos weg. 'Zwemmen is stom', roept hij. 'Ik ga nooit meer naar de rivier.'

 

Wat nu? Api vindt er niks aan zonder Das. Hij zit thuis sip uit het raam te kijken. 'Stel je voor dat Das een andere vriend vindt', bedenkt hij opeens. Hij rent meteen naar hem toe. En zo komt het dat Api toch leert zwemmen.

 

Dit boek gaat dus niet alleen over zwemmen, maar ook over onvoorwaardelijke vriendschap.

 

Illustraties

De liefdevol gemaakte aquarellen zijn zowel voor volwassene als kind een plezier voor het oog. Vol prachtige kleuren en fijn getekende details, zoals het lieve knuffeltje van Api dat we op bijna elke pagina terugzien en dat zelf ook een knuffeldoekje vasthoudt.

 

Testpanel

Boaz (5) is uit logeren en krijgt dit boek ’s morgens voorgelezen. Hij vindt het boek prachtig, de voorlezer trouwens ook. Het liefste wil Boaz meteen ook leren zwemmen, want net als Api houdt hij heel erg van water.

 

Api leert zwemmen

tekst en illustraties: Tineke van der Stelt

Uitgever Leopold, Amsterdam (2009)

 

 

« Terug

bol

Bestel
Tineke van der Stelt - Api leert zwemmen
via de internet boekhandel bol