Louise Yates - Een klein wonder

"Een slapstick verhaal voor jongere kleuters." 
kleinwonder.jpg

Louise Yates - Een klein wonder

(door: Ineke Debels

Circusdieren zijn bijzonder gevaarlijk en woest, zoals leeuwen of neushoorns, bijzonder behendig, zoals giraffes of slangen, bijzonder grappig, zoals apen. Maar konijnen zijn nu eenmaal bijzonder klein. En daarom ze zijn zeker geen bijzondere circusdieren. Of net wel?

 

Een klein wonder vertelt het verhaal van Konijn, die zo graag in het Grote Beesten-circus zou werken. Maar daar zijn kleintjes niet welkom. En Konijn is te klein om veters te strikken, om te koorddansen zonder vallen, om te eten zonder te knoeien. Maar toch heeft klein-zijn ook soms zijn voordelen. Je kan je goed verstoppen, iedereen blijven verbazen en vliegensvlug zijn. Zijn groot talent zorgt dat de andere circusdieren serieus onder de indruk zijn. Konijn is een klein wonder.

 

Dit boek vertelt veel over hoe kleuters in elkaar zitten. Ze voelen zich soms al zo groot, willen de wereld veroveren, maar ze zijn tegelijkertijd nog zo klein en afhankelijk. Ze moeten leren wat hun talenten zijn en die ook gebruiken  om er wijzer en dapperder uit te komen. Iedereen is immers bijzonder op zijn eigen manier. Een klein wonder plaatst dit heel herkenbaar fenomeen in een voor kinderen aantrekkelijk decor. De circuswereld en dierenpersonages zorgen voor de nodige abstractie én magie.

 

De illustraties zitten vol humor, kleine details, beweging en spreken net daarom jonge kinderen aan. De kleuren vind ikzelf eerder flets, maar dat doet geen afbreuk aan het grappige enthousiasme dat dit verhaal uitstraalt. Een slapstick verhaal voor jongere kleuters.

 

Vanaf 4 jaar

Titel: Een klein wonder

Auteur en illustrator: Louise Yates

Van Goor, 2009

« Terug

bol

Bestel
Louise Yates - Een klein wonder
via de internet boekhandel bol