Mirjam Gielen - Prinses Daniella: Dansen met de prins

"Een 'feel good' boek voor meisjes, die van echte meisjesdingen houden" 
daniella.jpg

Mirjam Gielen - Prinses Daniella: Dansen met de prins

(Door: Hansje Verbeek)

Dit vrolijke verhaal heeft alle ingrediënten van een sprookje. Een rijke en vrijgevige prinses, die weliswaar Daniella Agnetha Amarilla Nicoline Tessaria Johanna Esmeralda heet, maar meestal gewoon prinses Daantje wordt genoemd. Dan haar beste vriendin: het bescheiden, helemaal niet rijke kamermeisje Eva. Verder de koningin die een groot bal gaat geven, de stijve hofdame Hubberta die het maar niets vindt dat Eva ook op het bal mag komen. En natuurlijk de knappe prins. Al is deze prins Edelbert wel een beetje erg tevreden over zichzelf.

 

Elk van hen heeft een eigen plannetje. Hofdame Hubberta wil prinses Daantje koppelen aan de prins. Prinses Daantje wil dat Eva de ster van het bal is. De prins wil dat Daantje en Eva voor hem vallen. Eva zou juist liever willen dat zij de prins niet zo leuk vond. De koningin zou willen dat de koning zich ook een beetje opdofte voor het bal.

 

Belangrijk in het verhaal zijn de toverdrankjes. Zij worden verkocht door de heks die met een mand vol flesjes bij de paleispoort zit. Ze heeft bijvoorbeeld liefdesdrank, dapperheidsdrank, zwijgdrank, en zelfs alles-smaakt-naar-taart-drank. Tijdens het bal worden er stiekem heel wat toverdrankjes in glazen limonade gedaan. Toch pakt het allemaal heel anders uit dan de bedoeling was.

 

illustraties

De simpele zwart/wit tekeningen versterken de sprookjesachtige sfeer van het verhaal en zorgen voor vrolijke accenten op de pagina’s.

 

testpanel

Sophia (8) heeft het boek zelf gelezen, maar haar vader heeft het haar en zusje Charlie (op een paar dagen na 6) ook nog voorgelezen. En wel met zeer veel plezier. Het viel hem op dat ze het verhaal goed begrepen. Toen er een keer ’n vriendinnetje bij het voorlezen was, konden ze haar prima ‘bijpraten’. De meisjes vonden het boek enorm grappig. Ze moesten erg lachen om de naam van de prins en vooral ook over wat hofdame Hubberta overkwam op het bal.

 

Prinses Daniella: Dansen met de prins

3e boek over Prinses Daniëlla

tekst: Mirjam Gielen

illustraties: Samantha Loman

uitgeverij Kluitman (2010)

 

leeftijd 7+

« Terug

bol

Bestel
Mirjam Gielen - Prinses Daniella: Dansen met de prins
via de internet boekhandel bol