Gilles Eduar - Feest in de boom!

"Green!" 
feestindeboom.jpg

Gilles Eduar - Feest in de boom!

Bio en groen, dat is de laatste nieuwe hype. Ook in kinderboekenland, dat bewijzen de volgende titels.

(Door: Ineke Debels)

Feest in de boom

 

Een pracht van een kartonkijkboek, zonder woorden. Met veel flappen, ideaal voor jonge kleuters en peuters. Zoals we gewoon zijn van de Franse illustrator Gilles Eduard. Hij maakte eerder De vrolijke feesttrein en Het poezenhuis. Zijn hoofdpersonages zijn altijd heel ondernemende dieren, wat hier niet anders is.

 

In dit interactief boek is de setting een grote boom, waarin heel diverse dierenfamiles wonen (pinguïns, tijgers, een uil, kikkers, koala’s...). Elke dubbele spread toont de boom in een ander seizoen en eenmaal ’s nachts. Als je de flappen opent, kom je te weten wat de verschillende dierenfamilies allemaal doen. En dat zijn vaak heel onverwachte en grappige dingen: schaatsende pinguïns, een breiende uil, beer die na zijn winterslaapje tv kijkt...

 

In dit boek gooit Eduard zijn tekst helemaal overboord en laat de tekeningen zelf spreken. Een boom verbergt heel wat kleurige verassende scènes. Achter de blaadjes en tussen de takken spelen zich huiselijke tafereeltjes af. Met dit kijkboek zijn verschillende spelletjes te doen: dieren aanwijzen en benoemen, verhaallijnen bedenken en zelf verzinnen, dieren terug opzoeken in de verschillende seizoenen. De illustraties van deze Braziliaan van Franse afkomst zijn een feest van bonte kleuren, humor en exotische drukte.

 

Vanaf 3 jaar

Titel: Feest in de boom!

Auteur en illustrator: Gilles Eduar

Lannoo, 2010

 

« Terug

bol

Bestel
Gilles Eduar - Feest in de boom!
via de internet boekhandel bol