Melanie Walsh - Mijn groene dag

"Green!" 
mijngroenedag.jpg

Melanie Walsh - Mijn groene dag

 Een toegankelijk prentenboek over reclycen,

biologische voeding, energiezuinig leven

en milieubewustzijn

 (Door: Ineke Debels)

Dit prentenboek is zo groen, dat het zelfs van gerecycleerd materiaal gemaakt is. Het geeft 10 heel eenvoudige tips om je dag ‘groen’ te maken. En leert kinderen zo ook zorg dragen voor hun omgeving, de natuur en onze planeet. Op een heel toegankelijke, herkenbare manier doen en denken ze ecologisch. Het gaat over reclycen, biologische voeding, energiezuinig leven en milieubewustzijn, maar dan niet met zulke grote woorden.

 

Het ik-personage vertelt over haar ‘groene’ dag. Ze staat op en eet een scharrelei, doet de schalen ervan in de composthoop, neemt haar eigen tassen mee naar de supermarkt, laat de was buiten drogen aan een waslijn, doet een trui aan als het wat frisser is... Er is telkens één voorleeszin, die de tip geeft. Daarnaast staat er in kleine letters wat extra uitleg, waarom is dit goed voor het milieu, waarom worden we hier beter van. Handige uitleg om als ouder op eventuele waarom-vragen te antwoorden, of om de achtergrond wat te schetsen voor iets oudere kleuters.

 

De vorm is ook perfect op het lijf van de doelgroep geschreven. Het werken met uitsnijdingen en flappen in de illustraties verhoogt de interactie met jonge kids en geeft hen telkens een andere kijk op details uit de komende illustraties. Die zijn heel kleurig, vol drukke prints en lijken soms zelf collages van gerecycleerd materiaal. De vormen zijn heel duidelijk en telkens vanuit heel gevarieerde perspectieven afgebeeld. Het is een heel origineel en eigentijds boek, dat op een heel eigen manier werkt aan bewustwording rond een groenere wereld.

 

Ecologische denken en doen

Vanaf 4 jaar

Titel: Mijn groene dag

Auteur en illustrator: Melanie Walsh

Leopold, 2010

 

« Terug

bol

Bestel
Melanie Walsh - Mijn groene dag
via de internet boekhandel bol