Hilde Vandermeeren - Later word ik metselaar

"Fantaseren over later als je groot bent..." 
metselaar.jpg

Hilde Vandermeeren - Later word ik metselaar

(Door: Ineke Debels)

Deze informatieve reeks voor jonge kinderen stelt telkens een beroep voor. Van balletdanseres, juf en verkoopster tot politieagent, brandweerman, circusartiest, dierenarts en metselaar. Ze is heel visueel, heel kleurig, overzichtelijk. Spreekt zowel jongens als meisjes aan en is daardoor perfect voor de kleuterklas.

Elk boek vertrekt van een aantal vragen. Wat moet ik allemaal kunnen? Wat zijn mijn taken? Wat heb ik nodig? Met wie en waar zal ik werken? Wat zijn de positieve en de negatieve kanten? Kan ik me nu al voorbereiden? Zo geeft het boek een heel concreet en realistisch beeld van een beroep. Moeilijke woorden en begrippen (fundering, architect, stukadoor...) worden in de illustraties verduidelijkt en de leefwereld van kinderen wordt ook groter. Een jongen en een meisje leiden je door het boek heen, en figureren in verschillende scenes, als kind en ook later, als volwassene. Zij zorgen ervoor dat het boek en zijn ‘volwassen’ inhoud ook voor kinderen toegankelijk wordt.

Twee spelletjes achterin resumeren nog eens. Het gaat om een zoekspel en ‘zet de plaatjes in de juiste volgorde’. Dat brengt een speels, interactief en tegelijk educatief element in deze reeks. Belangrijk blijft dat kinderen kunnen dromen van later en daar tegelijk ook juist over geïnformeerd worden.

De illustraties zijn heel kleurrijk en speels. Ze spreken aan door hun beweging en herkenbaarheid. Daarnaast zijn ze heel correct in de details en daardoor realistisch. Een hele knappe reeks die je doet fantaseren over later als je groot bent...

 

Vanaf 4 jaar

Titel: Later word ik metselaar

Auteur: Hilde Vandermeeren

Illustrator: Marjolein Pottie

Davidsfonds/Infodok, 2009

 

« Terug

bol

Bestel
Hilde Vandermeeren - Later word ik metselaar
via de internet boekhandel bol