Brigitte Minne - Iedereen prinses

"Een zoet meisjesboek voor kleine meisjes." 
iedereenprinses.jpg

Brigitte Minne - Iedereen prinses

 Iedereen prinses

(Door: Ineke Debels

Elk meisje droomt van prinsessenjurken en een mooie kroon. Of niet?

In Iedereen prinses is de kleine Marieke helemaal niet als andere meisjes. Voor haar verjaardag krijgt ze van papa een prachtige prinsessenjurk. Want papa vindt dat Marieke een echte prinses is. Marieke zelf is niet overtuigd dat ze er zo uitziet, met haar bril en een paar tanden tekort. Die nacht piekert Papa. Hij kan niet slapen en hij denkt aan Mariekes woorden. De volgende dag heeft hij een plan. Ze gaan samen op stap. Het wordt een heel bijzondere dag die begint in de kapsalon van prinses Jet. Met vrolijke vlechtjes in haar haar eet Marieke daarna chocoladebollen in de bakkerij van prinses Ciska... Ze ontmoeten als maar meer ‘gewone’ prinsessen en eindigen de onvergetelijke dag in de koets op de paardenmolen.

De wereld zit vol prinsessen, jong en oud, mooi en lelijk, licht of donker... Ieder meisje is namelijk bijzonder. Een eenvoudig, herkenbaar verhaal zoals Brigitte Minne die gewoonlijk schrijft. Haar hoofdpersonage is heel gewoon en ‘echt’, helemaal geen magisch of superbijzonder kind, en toch. Voor haar papa is Marieke uniek.

De lieve, zachte illustraties van Merel Eyckerman geven hier en daar een koninklijke toets aan het verhaal. Ze heeft veel aandacht voor stoffen en details. En die zorgen voor de warmte en de kleur in de anders vrij sobere decors. Een zoet meisjesboek voor kleine meisjes die beetje getroost moeten worden af en toe...

Vanaf 4 jaar

Titel: Iedereen prinses

Auteur: Brigitte Minne

Illustrator: Merel Eyckerman

De Eenhoorn, 2009

« Terug

bol

Bestel
Brigitte Minne - Iedereen prinses
via de internet boekhandel bol

Iedereen prinses
Iedereen prinses
Brigitte Minne & Minne, Brigitte