Guy Campell - Het Jongens Vakantieboek

"Een stoer en toch creatief doe-boek" 
jongensvakantieboek.jpg

Guy Campell - Het Jongens Vakantieboek

(door: Ineke Debels)

Op zoek naar een doe-boek voor dode momenten onderweg naar je vakantiebestemming? Deze leestip zit ook vol actietips wanneer je je bestemming hebt bereikt (of gewoon de zomer thuis doorbrengt). Dit boek richt zich heel specifiek tot jongens. Voor meisjes is er trouwens een andere, roze versie.

Het geeft typisch jongensachtige knutseltips (maak je eigen helicopter, ontwerp een minivlieger van rietjes) en activiteiten buiten (kaartlezen, vissen vangen, hindernissenbaan, stenenspel, schatten verstoppen op het strand) en binnen bij regenweer (muntvoetbal op tafel, golfspel in de woonkamer). Tekenoefeningen, puzzels (sodoku), quizzen om in te vullen. Een handige overzichtspagina met alle antwoorden staat achterin. Ook spelregels van allerhande sporten zoals frisbee en cricket ontbreken niet. Zelfs de legende van Zwartbaart de piraat wordt als leesverhaal verteld.

De zwart-wit illustraties doen heel stripachtig aan en zijn echt op oudere kinderen gefocussed. Het personage Tim komt op bijna elke bladzijde terug, hij is een typische kwajongen. De activiteiten en doetips zijn heel uiteenlopend en gevarieerd. Stoer en toch creatief. Het boek past makkelijk in je rugzak en kan de zomer lang met je meereizen.

Het Jongens Vakantieboek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Guy Campell

Illustrator: Paul Moran

De Fontein, 2010 

« Terug

bol

Bestel
Guy Campell - Het Jongens Vakantieboek
via de internet boekhandel bol