Lucy Cousins - Muis gaat op vakantie

"Viva Vakantie!" 
muisopvakantie.jpg

Lucy Cousins - Muis gaat op vakantie

 (Door: Ineke Debels)

Muis gaat op vakantie is een titel in de ‘Hoe-is-dat’ reeks van Muis. Andere titels introduceerden jonge kinderen eerder topics als het ziekenhuis, het museum, kamperen... Het leuke aan deze bijzonder toegankelijke en informatieve boekjes zijn de natuurlijkheid en eenvoud waarmee kinderen vanalles en nog wat leren over typische handelingen, activiteiten en eigenschappen van het onderwerp. Moeilijke termen worden heel eenvoudig en duidelijk uitgelegd, en visueel ondersteund door een kort verhaal.

Muis trekt samen met Eddie op vakantie. Ze begint eerst met het pakken van haar koffer (en neemt mee een zonnehoed, camera, boek...). Daarna gaat ze naar het station en neemt ze de trein (en daar horen tickets kopen, een perron en een conducteur ook bij). Bij aankomst zien we de hotelkamer, maar ook de typische vakantie-activiteiten  als zonnen, zwemmen, schelpen zoeken op het strand, pootjebaden, zandkastelen bouwen, ijsjes eten en kaartjes naar het thuisfront sturen... Het verhaal stelt op zich niet veel voor, is eerder functioneel en best herkenbaar.

De wereldberoemde illustraties van Lucy Cousins zijn zoals steeds drukke, felgekleurde, zwart omlijnde beelden. Haar scènes zitten vol leven en beweging, haar personages nemen de jonge kids zo op sleeptouw en op een leerrijk avontuur...

Muis gaat op vakantie

Vanaf 4 jaar

Auteur en illustrator: Lucy Cousins

Leopold, 2010 

« Terug

bol

Bestel
Lucy Cousins - Muis gaat op vakantie
via de internet boekhandel bol

Muis gaat op vakantie
Muis gaat op vakantie
Cousins, Lucy