Sylvie Bézuel - Mijn Eerste Atlas van de mooiste plekken van de wereld

"Onmisbaar boek voor elke kleine wereldreiziger." 
mijneeersteatlas.jpg

Sylvie Bézuel - Mijn Eerste Atlas van de mooiste plekken van de wereld

(Door: Ineke Debels

Hoe kan je beter de wereld ontdekken dan via een atlas? In het grote aanbod kinderatlassen is dit een aanrader. Het neemt kids mee op avontuur, informeert hen en laat hen dromen van reizen. De insteek van deze atlas is: onze fauna, flora is onvervangbaar, draag er zorg voor, net zoals we dat al doen met de overblijfselen van oude beschavingen.

Na een overzichtelijke wereldkaart, met de verschillende vegetaties (ijs, steppe, woud...) en enkele bijzondere plekken erop aangeduid, worden de vijf continenten elk om de beurt voorgesteld. Je ontmoet de dieren, planten en monumenten die er typisch zijn. Je ontdekt heel wat interessante weetjes over fjorden, het ijshotel, zeekokos, de Bermuda driehoek, sidderalen, paaseilanden, pinguins... Het toont heel wat monumenten en natuurpracht o.a. die van de grotten van Lascaux, Parthenon, regenwoud in Kongo, Sahara, Niagara watervallen, Grand Canyon, Taj Mahal, Chinese muur...  De reis start in Europa, het kruispunt van oude beschavingen, en eindigt op het witte continent Antartica. Per continent is er een grote overzichtspagina, met een kaart waarop de plekken aangeduid staan waarop dan verder in het boek wordt bij stilgestaan.

De typisch Franse illustraties zijn vooral functioneel. Geen enkele foto is er te vinden. Jammer, want een illustratie toont een heel eigen en eerder gekleurde kijk op een locatie. Leuke bonus is de grote, uitneembare wereldkaart en de spiraalring, waardoor je makkelijk van de ene naar de andere pagina bladert. Onmisbaar voor elke kleine wereldreiziger.

Mijn Eerste Atlas van de mooiste plekken van de wereld

Vanaf 10 jaar

Auteur: Sylvie Bézuel

Illustrator: Johann Le Berre, Anne Teuf

Lannoo, 2010

 

« Terug

bol

Bestel
Sylvie Bézuel - Mijn Eerste Atlas van de mooiste plekken van de wereld
via de internet boekhandel bol