Hans de Beer - De verjaardag van schaap

"Een schattig en lief voelboek voor de allerkleinsten." 
verjaardagschaap.jpg

Hans de Beer - De verjaardag van schaap

(door Ineke Debels)

In dit leuke kartonboek draait alles rond de verjaardag van Schaap. Ze is jarig en al haar vrienden zijn druk in de weer met cadeautjes voor de allerliefste jarige. Maar Schaap heeft zelf ook een verrassing voor iedereen in petto.

Een schattig en lief voelboek voor de allerkleinsten. Dat hen bewust maakt van de waarde van vriendschap en lief zijn voor elkaar. Dat hen  voorwerpen (strohoed, paraplu in zijde, muts in wol...) niet enkel visueel laat ontdekken, maar tegelijk ook heel tastbaar maakt. En het brengt herkenbare thema’s als jarig zijn, cadeautjes en dieren op peutermaat. Het verhaal is heel kort, heeft maar één verhaallijn en precies de juiste spanningselementen (afwachten, verrassen).

De illustraties zitten vol detail, zijn heel aantrekkelijk, vrolijk en lieflijk. Midden in de natuur worden de verschillende dierenpersonages op een heel ‘menselijke’ manier geportretteerd. Daarom ook zijn ze net voor peuters heel inleefbaar en zal dit schat van een kijk- en voelboekje veel kleine fans hebben...

De verjaardag van Schaap

Vanaf 4 jaar

Auteur: Hans de Beer

Illustrator: Serena Romanelli

Leopold, 2010

« Terug

bol

Bestel
Hans de Beer - De verjaardag van schaap
via de internet boekhandel bol