Anna Kemp - Honden doen niet aan ballet

"Een humoristisch en ongewoon verhaal." 
hondenballet.jpg

Anna Kemp - Honden doen niet aan ballet

(Door: Ineke Debels)

 Honden doen niet aan ballet is nogal onconventioneel balletboek. Geen meisje in de hoofdrol, wel een hond, Roef. Hij is geen typische hond die houdt van typische hondendingen. Hij wil maar één ding: dansen als een prima ballerina. En als dat niet mag, dan moet het maar stiekem! Hij is jaloers op de tutu en balletschoenen van zijn baasje en wil zo graag meedansen met haar. Maar papa zegt nee.

Roef achtervolgt Ellie naar haar balletles. Maar de balletjuf zegt nee. Roef is ontroostbaar. Voor haar verjaardag krijgt Ellie kaartjes voor Nationaal Ballet. En Roef volgt haar opnieuw. Op het podium valt de prima ballerina, een ramp? Nee, voor Roef begint het pas. Hij danst zoals nog nooit een hond heeft gedanst: plié, jeté, pirouette, arabesque... Bravo! Een daverend applaus volgt en papa... die is verbaasd. Want honden doen wel aan ballet!
 
 
Een tof debuut voor de Franse Anna Kemp. Een humoristisch en ongewoon verhaal waar kinderen, vooral meisjes zullen van smullen. De humor zit hem vooral bij Roef en zijn “onhondse” gedragingen. Het spectaculaire happy end zorgt dat het boek met een knal eindigt. De illustraties van de Britse Sara Ogilvie zijn heel fris. Vooral het coverbeeld is knap, en refereert echt naar een balletperformance. Ze schetst, je ziet de lijnen van haar tekeningen heel duidelijk. Haar kleurgebruik is eigentijds, blauw, oranje en veel roze en toch niet te tuttig. Voor ballerina’s die graag eens goed lachen.
 
Honden doen niet aan ballet
Vanaf 4 jaar
Auteur: Anna Kemp
Illustrator: Sara Ogilvie
Lemniscaat, 2010

« Terug

bol

Bestel
Anna Kemp - Honden doen niet aan ballet
via de internet boekhandel bol